Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Brutális magyarverés a Vajdaságban

E-mail Nyomtatás

Hétvégén újabb magyarverés volt a délvidéki Temerin városában. Két fiatal férfit vertek meg az utcán, egyikükön azonnali műtétet hajtottak végre, hogy megmentsék a szeme világát. A szülőktől kapott információk szerint 2008. június 14-én éjjel egy óra tájban Temerinben minden ok nélkül rajtaütésszerűen megtámadták és súlyosan bántalmazták az utcán békésen közlekedő K. Roland (19 éves) és K. Viktor (18 éves) magyar fiatalokat – olvasható a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) közleményében. Előbbit sörösüveggel leütötték és megrugdosták, olyannyira, hogy az újvidéki kórházban szombaton sürgős műtéti beavatkozásra volt szükség szeme világa megmentésének érdekében. Az incidenst követően a tettesek elegáns terepjárójukba vágták magukat, és elmenekültek a helyszínről. Alapos a gyanú, hogy a támadók 25-30 év körüli Staro durdevói és járeki illetőségű lakosok, noha mindketten tagadják a vádakat. Nem hivatalosan úgy értesült a magyar párt, hogy aznap éjjel más kilengést is elkövettek.
Hétfőn Ágoston András, a VMDP elnöke és Csorba Béla, a VMDP körzeti szervezetének elnöke a helyi rendőrségen is tájékozódott az ügyben. Az illetékesek megerősítették a fentieket, s elmondták, hogy az ügy nyomozati szakasza még nem ért véget. Az eset nyugtalanítja a helyi közvéleményt, annál is inkább, mert hétfőn kezdődött meg a szabálysértési eljárás egy korábbi magyarverés ügyében. Körülbelül egy hónappal ezelőtt egy nagyobb csoport szerbül beszélő rendbontó kötött bele és vert össze brutálisan két békésen közlekedő magyar fiatalt.
Ezek az esetek azt jelzik, hogy a kisebbségellenes támadások környezetünkben nem szűntek meg – áll a nyilatkozatban. Itt volna az ideje felülvizsgálni az eddigi szabálysértési eljárások jogi hátterét, és kompatibilissé tenni az európai gyakorlattal, hiszen az általában enyhe szerbiai büntetéseknek jelenleg szemmel láthatóan nincs visszatartó erejük, és mindaddig nem is lehet, amíg az önvédelmet gyakorló megtámadottat közcsendháborításért éppúgy megbüntetik, mint az egymásnak falazó, egymást védő, legtöbbször csoportosan garázdálkodó huligánokat – zárul a VMDP állásfoglalása.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség