Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Kaliforniai erdőtűz: menekülnek a Paradicsomból

E-mail Nyomtatás

Több mint 14 ezer embernek kellett elhagyni otthonát egy észak-kaliforniai kisvárosban a közeledő erdőtüzek miatt - közölték az amerikai hatóságok szerdán. A Paradise, azaz Paradicsom nevű település közelében kedden csaknem 40 házat pusztítottak el a lángok. A mentőalakulatok helyi vezetője azt mondta, hogy a városka 27 ezer lakosa közül eddig 14 ezret kellett kitelepíteni. Paradise település közelében összesen 40 lakóház és további tíz épület semmisült meg a lángokban - tette hozzá Chuck Rough. A tűz 3200 lakóházat fenyeget - közölte a kaliforniai állami tűzoltóhivatal.
Kaliforniában jelenleg 323 tűz ég. A lángok június 20-án csaptak fel először, miután villám sújtott le a parkok száraz fáiba. Azóta csaknem 1800 helyen gyulladt ki a száraz növényzet. Ezek közül 1458-at sikerült eloltani, a többivel pedig csaknem 20 ezer tűzoltó küzd - közölte a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal.
A legnagyobb gondot két nagy erdőtűz jelenti. Ezek több ezer épületet veszélyeztetnek Big Sur nyaralóváros és Santa Barbara közelében.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség