Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Moszkva kemény válasszal fenyegeti az amerikaiakat

E-mail Nyomtatás

Az orosz elnök azt mondta szerdán Rusutsu-ban, Japánban, hogy Moszkva kemény választ fog adni, amennyiben az Egyesült Államok terve megvalósul, és rakétákat telepít Lengyelországba, valamint egy katonai radarállomást Csehországba. Dmitrij Medvegyev azt azonban nem közölte, hogy mik lennének a kemény válaszlépések. Az orosz védelmi minisztérium és a külügyminisztérium már kedden azzal fenyegetőzött, hogy katonai válaszlépésre kényszerül Moszkva, amennyiben az amerikai rakétavédelmi rendszert határai közelébe telepítik. Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter és cseh kollégája, Karel Schwarzenberg kedden írt alá megállapodást a Csehországba tervezett amerikai radarállomásról.
Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök korábban, még elnöksége idején azt mondta: Moszkva Lengyelországra és Csehországra irányítja saját rakétáit, ha az amerikai pajzs megvalósul.
A Prágában elfogadott megegyezést még a cseh parlamentnek is jóvá kell hagyni. A tervezett csehországi radarállomás és lengyelországi rakéták hivatalos washingtoni indoklás szerint az olyan fenyegető államok ellen irányulnak, mint Irán. Moszkva szerint azonban ellene irányul a pajzs, noha ezt Washington többször tagadta.
(FH)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség