Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Az erdélyiek előbb látnák a hátuk közepét, mint az SZDSZ-es „turistákat”?

E-mail Nyomtatás

Nyílt levélben kérték Fodor Gábor, Eörsi Mátyás és Szent-Iványi István erdélyi látogatásra készülő SZDSZ-es politikusokat útjuk lemondására az Erdélyi Magyar Ifjak. Közleményükben azt írják, a szabad demokraták külföldinek számítanak Erdélyben. „Az Önök szemében külföld, ami magyar föld volt ezer éven át, s amit az Önök szellemi elődei vesztegettek el” – írja csütörtöki levelében az Erdélyi Magyar Ifjak nevében Soós Sándor elnök és Bagoly Zsolt alelnök. Úgy fogalmaznak: „2004. december 5-e után mi a véleményünk az olyan politikai erőkről és politikusokról, akik saját népük ellen uszítanak? Véleményünk – és a megalázott, megtagadott erdélyi magyarság véleménye – azóta sem változott; nem vagyunk SZDSZ-esek, akik az úgynevezett rendszerváltás idején még állampolgárságot ígértek az elszakított magyaroknak, utána meg hallani sem akartak róla”.

Az EMI hivatkozik az SZDSZ azon jelmondatára, miszerint „nem kell importálni a politikát a határokon túlra”. Az Erdélyi Magyar Ifjak a szabad demokratáknak azt üzenik: „az Önök »politikája« különösképpen nem kell”. Helyénvalónak tartanák ugyanakkor, ha „találkoznak, majd a kampányban együttműködnek Markó Bélával”, aki meglátásuk szerint ugyanannyira támogatja az erdélyi magyar autonómiát, mint az SZDSZ, „azaz választások előtt és sajtótájékoztatókon”. „De az nincs rendjén, hogy Önök ugyanakkor erdélyi látogatásnak is nevezik útjukat. Mert az itteniek előbb látnák a hátuk közepét, mint Önöket” – fogalmaznak.

Zárásképpen azt kérik a szabad demokratáktól, hogy legyenek szívesek, ne látogassanak Erdélybe, és „egyeztető üzleti megbeszélésüket a haza- és nemzetárulás béréről ott tartsák meg itteni kollégájukkal, ahol nem szennyezik be Erdély erkölcsiségét, hiszen mi is tiszta környezetet akarunk”. Fodoréknak „az igazi külföldet, például Bukarestet” javasolják, ahol „folyamatosan zajlik a nemzeti tőzsdézés, és Markó elnök úr is otthonosan mozog”.

(MNO)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség