Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Obama Sarkozyt dicsérte Párizsban

E-mail Nyomtatás

Az amerikaiak odavannak a franciákért - mondta Barack Obama, a demokraták várható elnökjelöltje Párizsban az Elysée-palotában pénteken, Nicolas Sarkozy francia elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján. Obama dicsérte Sarkozyt, mert mint mondta, a francia elnök leszámolt a sztereotípiákkal. Obama szerint az amerikaiak nagyon kedvelik a franciákat, a közelmúltbeli súrlódások dacára. Mint emlékezetes, Franciaország ellenezte a 2003-as iraki inváziót.
Obama dicsérte Sarkozyt annak ellenére, hogy egyes elemzők szerint a franciákkal való barátkozás nem biztos, hogy jót tesz az amerikai elnökjelöltek népszerűségének.
"Az európaiak militaristáknak látják az amerikaiakat, és hajlamosak elfelejteni azokat az áldozatokat, amelyeket az Egyesült Államok katonái, sőt adófizetői hoztak Európa újjáépítéséért" - mondta Obama. Ugyanakkor korholta egyes honfitársait, akik azt gondolják: az európaiak nem akarják bepiszkítani magukat a globális konfliktusokban. "Sarkozy az ilyen és ehhez hasonló sztereotípiákat törte meg" - mutatott rá az illinois-i szenátor.
Obama mentegetőzött, amiért kevés időt tölt csak Párizsban. Mint mondta: nem ismer olyan embert, aki ne akarna sokáig időzni a francia fővárosban. Merőben szokatlan azonban, hogy egy elnökjelölt egy hétnél hosszabb külföldi útra menjen a kampány során - tette hozzá.
(FH)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség