Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Az oroszok szerint ellenük irányul az amerikai rakétapajzs

E-mail Nyomtatás

A lengyel-amerikai megállapodás időzítése azt jelzi, hogy a rakétavédelmi rendszert valójában Oroszország ellen telepítik Közép-Európába - mondta egy meg nevezett orosz külügyminisztériumi forrás az Interfax orosz hírügynökségnek pénteken. Az Egyesült Államok és Lengyelország csütörtökön fogadott el egy előzetes megállapodást a tervezett amerikai pajzsról.
Az, hogy a grúziai helyzet okozta növekvő feszültség közepette egyeztek meg, azt jelzi, hogy a rendszernek semmi köze az iráni fenyegetéshez, hanem Oroszország a valódi célpont - közölte az Interfax orosz hírügynökség az orosz külügyminisztérium egy magas beosztású, meg nem nevezett munkatársára hivatkozva.

A lengyel-amerikai megállapodás értelmében az Egyesült Államok tíz elfogórakétáért cserébe segít megerősíteni a lengyel hadsereget - jelentette be csütörtökön Donald Tusk lengyel miniszterelnök.

Az Egyesült Államok júliusban már Csehországgal is megegyezett, oda radarállomást telepítenének. Lengyelország a megállapodásért cserébe azt kérte, az amerikaiak segítsenek megerősíteni az ország védelmét. Washington azt szeretné, ha a rakétavédelmi pajzs 2012-re már működne. Ezt állítólag az úgynevezett lator államok miatt akarják kiépíteni. Oroszország viszont már korábban is azt állította: a rendszer ellene irányul.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség