Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

LÉGIKATASZTRÓFA MADRIDBAN: legalább 100 halott

E-mail Nyomtatás

A spanyol belügyminisztérium megerősítette az El Pais spanyol újság értesülését, miszerint legalább 100 halottja van a madridi Barajas repülőtéren történt légikatasztrófának. A mentőcsapatok szerint azonban mindössze 26-an élték túl az utóbbi évek legsúlyosabb európai légiszerencsétlenségét.
Az MD-82-es tipusú utasszállító a madridi Barajas repülőtérről indult el szerda délután 173 emberrel a fedélzetén. Az eddigi hírek szerint a gép technikai hiba miatt késéssel indult el a kanári-szigeteki Las Palmasba, amikor felszállás közben kigyulladt a bal oldali hajtóműve. A pilóta kényszerleszállást akart végrehajtani, de a repülő a földbe csapódott, több darabra tört, majd kigyulladt.

Továbbra sem világos, hogy pontosan hány áldozata van a katasztrófának, a spanyol belügyminisztérium szerint több, mint 100-an haltak meg. 15 sérült állapota súlyos, 25-en szenvedtek könnyebb sérüléseket, míg 35-en sérülések nélkül élte túl az utóbbi évek legsúlyosabb európai légiszerencsétlenségét. Ezzel szemben a spanyol mentőcsapatok azt közölték, hogy mindössze 26 túlélő van.

Egyelőre azt sem tudni, hogy mely országok állampolgárai voltak a Spainair Lufthansával közösen üzemeltetett járatának fedélzetén. A spanyol hatóságok csak akkor teszik közzé az utaslistát, ha már értesítették az áldozatok hozzátartozóit. A madridi reptéren vannak a magyar külképviselet munkatársai. José Luis Zapatero spanyol kormányfő szabadságát megszakítva a szerencsétlenség helyszínére utazott.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség