Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A kormányfő elleni vádemelést javasol az izraeli rendőrség

E-mail Nyomtatás

Vádemelési javaslattal zárta a miniszterelnök elleni nyomozást az izraeli rendőrség. Ehud Olmert vád alá helyezéséről az ország főállamügyésze dönt. A miniszterelnök saját kormányában is nem kívánatos személlyé vált, a kormány tagjai nem voltak hajlandók vele egy asztalhoz ülni a hétvégén.

Az izraeli rendőrség hivatali visszaélés, pénzmosás és korrupció miatt javasolt vádemelést Ehud Olmert miniszterelnök ellen. A vádemelési javaslat szerint a politikus - még jeruzsálemi polgármesterként - bizonyíthatóan csúszópénzt fogadott el egy Amerikában élő, zsidó származású üzletembertől, korábbi miniszteri megbízásait pedig arra használta fel, hogy üzleti előnyökhöz juttassa barátait. A kormányfő vád alá helyezéséről Izrael főállamügyésze dönt, az eljárás hetekig elhúzódhat.

Olmert szerint az ellene indított sokadik büntetőeljárás nem veszélyezteti a palesztin-izraeli békefolyamatot. A miniszterelnök azonban saját kormányában is nem kívánatos személlyé vált, hétvégén a kormány tagjai nem voltak hajlandók egy asztalhoz ülni vele, hogy megvitassák egy ciszjordániai zsidó telep kiürítésének ügyét.

Olmert pártja, a Kadima szeptember 17-én tartja tisztújító kongresszusát. Olmert korábban jelezte, ha pártelnöki tisztségétől megfosztják, miniszterelnöki posztjáról automatikusan lemond a Kadima új vezetője javára. A pártelnöki és ezzel együtt a miniszterelnöki posztra a jelenlegi külügyminiszter, Tzipi Livni, a Moszad egykori ügynöke a legesélyesebb.

(hírTV)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség