Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁS: Barack Obama nyert. Az első fekete amerikai elnök lesz.

E-mail Nyomtatás

A republikánusok elnökjelöltje, John McCain szenátor közép-európai idő szerint szerda hajnalban telefonon keresztül gratulált Barack Obamának győzelméhez, elismerve vereségét az elnökségért folytatott versenyben.  Pentagon kész azonnal megkezdeni az új elnök csapatának eligazítását a folyamatban lévő ügyekről - közölte kedden az amerikai védelmi minisztérium szóvivője. A Pentagon idén különösen fontosnak tartja a sima, gond nélküli átadást, miközben két háborút vívnak, és folyamatos terrorveszélynek van kitéve az ország. Robert Gates védelmi miniszter "példa nélküli korai előkészületeket tett, hogy csökkentse a fennakadásokat, miközben a lehető legátfogóbb útmutatást adják" - közölte Bryan Whitman szóvivő. A Pentagon kijelölt csapata kiemelte a legfontosabb eseményeket és akciókat, amelyekkel az új vezetésnek meg kell küzdenie az első kilencven napban.

A Pentagonban már várják a kijelölt munkaállomások és számítógépek az új elnök átvevésre kijelölt csapatának tagjait. A szükséges biztonsági engedélyeket gyorsan ki tudják majd adni az elsőnek kijelölt átvevőknek - közölte Whitman.

Az Egyesült Államokban az új elnök novemberi megválasztása és januári beiktatása közötti átmeneti időszak mindig is kockázatosnak számított, de az iraki és afganisztáni háborúk, valamint a folyamatos terrorfenyegetettség miatt idén különösen fontos a sima ügyátadás.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség