Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

„Üsd a magyarja fejét!” - A rendőröket nem zavarta a Slovan-drukkerek rigmusa

E-mail Nyomtatás

Még mindig nem tudni, hogy pontosan miért is verte végig a rendőrség a DAC-drukkereket egy hete Dunaszerdahelyen. Az illetékesek több okra is hivatkoztak, igaz, eddig még egyetlen bizonyítékot sem sikerült bemutatniuk. Érdekes módon egy youtube-felvétel tanúsága szerint a Slovan kemény magja Pozsonyban a dunaszerdahelyiek elleni meccsen mindent bevetett, a feketeruhások mégis tétlenül nézték a tombolást – írja a bumm.sk. A rendőrség kedvenc érvei közé tartozik, hogy egy magyar szurkoló rátámadt egy rendőrre (a rendőr nem látható a bizonyítékként közzétett képen), a magyar kemény mag székeket dobált (a szektorban nem voltak székek), végül pedig, hogy a szurkolók sértő szlogeneket skandáltak.

Az alábbi videón a szlovák klub kemény magját láthatjuk a Pozsonyban lejátszott Slovan-DAC meccs idején. Az eseményt jóval kevesebb rendőr kísérte figyelemmel és lehet, hogy ezért is maradt el mindennemű megtorlás a szlovák drukkerek felé.

A videó első fél percében látható, hogy már a bevonulásnál is fizikai kontaktusra került sor a rendőrök és a szurkolók között, minden további következmény nélkül. A mérkőzésen szokás szerint füstbombát gyújtottak, majd az egész szektor kollektívan elkezdte skandálni a „Bi Madara do hlavy” (Üsd a magyarja fejét!) rigmust.

A rendőrség továbbra is csak tétlenül nézte a szurkolótábort. A mérkőzés vége felé ismét elszabdultak az indulatok, a szurkolók tétova lépéseket tettek a rendőrök felé, 1:39-nél egy, a feketeruhásokra hajított műanyagpohár is beúszik a képbe. A szurkolók ismét nekinyomulnak a rendőröknek, akik nem alkalmaznak velük szemben semminemű erőszakot. A támadókat nem emelik ki és természetesen a szektort sem verik végig.

(bumm.sk)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség