Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

is a felvidéki, Slota az anyaországi magyarokat osztotta ki

E-mail Nyomtatás

Soha nem lesz magyar autonómia Szlovákiában - közölte Jan Kubis külügyminiszter egy újvidéki szerb lapnak adott interjúban. A politikus úgy fogalmazott: hazája számára a kisebbségi kollektív jogok is elfogadhatatlanok. Eközben Ján Slota, a radikális Szlovák Nemzeti Párt elnöke ultranacionalistának és újfasisztának nevezte a Fideszt. Kubis szerint a szlovák kormány felelős az ottani magyarokért, akik minden olyan jogot megkapnak, ami jár nekik az európai normák szerint. Szlovákia ezért mindent megtesz, hogy az autonómia Brüsszelben se legyen beszédtéma - tette hozzá a szlovák külügyminiszter.

Slota: A Fidesz ultranacionalista és részben újfasiszta

Magyarországon eltűrik a szélsőségesek megnyilvánulásait, és a helyzet e téren a 2010-es választások előtt egyre romlik - véli Ján Slota. A koalíciós Szlovák Nemzeti Párt elnöke erről a Szlovák Televízió vasárnapi politikai vitaműsorában nyilatkozott. Slota úgy látja, a következő magyarországi választásokat a szerinte „szélsőjobboldali és ultranacionalista” valamint „részben újfasiszta” Fidesz nyeri meg. Slota megismételte azt a néhány nappal ezelőtti kijelentését is, hogy Magyarország gazdaságilag csődöt mondott.

„Ki a nagyobb legény?”

Vitapartnere, a legkisebb szlovák ellenzéki párt, a Kereszténydemokrata Mozgalom alelnöke szerint mindkét kormányfő - Gyurcsány Ferenc és Robert Fico is - meg akarja mutatni, „ki a nagyobb legény”.

(hírTV, FH)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség