Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Magyar sérültje is van a mumbai terrortámadásnak

E-mail Nyomtatás

Magyar sebesültje is van az indiai Mumbaiban elkövetett terrortámadásnak. Az indiai nagyvárosban pokolgépes támadást követtek el, és fegyverekből tüzelni kezdtek a főleg nyugatiak által kedvelt épületek környékén. Glattfelder Béla, néppárti EP-képviselő a Lánchíd Rádiónak elmondta: neki nem esett baja. A BBC értesülései szerint 80 halottja és 240 sebesültje van a támadásnak. Az egyik kórházban lövés ért egy magyar európai parlamenti dolgozót is. Szelestey Lajos külügyi szóvivő arról számolt be, hogy a magyar sebesült már telefonált rokonainak.

Glattfelder Béla, néppárti EP-képviselő is abban a hotelban lakott, amelyikben a sérült szakértő - a politikus rádiónknak azt mondta: semmit nem tud társa állapotáról. Neki nem esett baja, de többen is veszélyben vannak. A politikus arra kért mindenkit, hogy ne hívják, mert szervezi a bent rekedtek evakuálását és telefonja most életeket menthet. A CNN hírtelevízió szerint a lövöldözésnek már legkevesebb 16 halálos áldozata van, harmincan pedig megsebesültek.

A sebesülteket egy közeli kórházba szállították. A támadók a kórházba is követték őket és ott is folytatták a mészárlást. Egy szemtanú beszámolója szerint a támadók brit és amerikai állampolgárokra vadásztak. Két hotelben túszokat is ejtettek. Az áldozatok között van a mumbaji terrorelhárító egység vezetője is.

Az indiai állam rendőrfelügyelője azt mondta, automata fegyverekkel és gránátokkal támadtak a terroristák. Egyelőre senki nem vállalta a felelősséget a támadásért. Mumbaiban muszlim szélsőségesek 2006-ban összehangolt robbantássorozatot követtek el a helyi vasúti járatokon és pályaudvarokon. Akkor több mint kétszázan haltak meg, és 700-an megsebesültek.

 

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség