Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

60 év után orosz hadihajó a Panama-csatornában

E-mail Nyomtatás

A második világháború óta először használta a Panama-csatornát orosz hadihajó szombaton, miután közös gyakorlaton vett részt a venezuelai flottával. A Csabanyenko tengernagyról elnevezett orosz vízijármű a karibi Colon kikötővárosából indult pénteken, és a panamai Rodmanba tart, ahol 1999-ig az amerikai haditengerészetnek volt bázisa. Rodmanban az orosz hajó öt napot áll, hogy legénysége megpihenjen, és újratöltsék a 169 méter hosszú monstrum készleteit. A pihenő ideje alatt az orosz legénység futballban és röplabdában méri össze tudását a panamai haditengerészet tagjaival.

"Utoljára 1944-ban kelt át a Panama-csatornán az Atlanti-óceántól a Csendes-óceán felé tartva négy orosz tengeralattjáró" - derül ki az orosz nagykövetség közleményéből.

Kedden fejeződött be a kétnapos közös amerikai-venezuelai tengerészeti gyakorlat, amelyet Oroszország azután hirdetett, hogy augusztusban amerikai hadihajók jelentek meg Grúzia partjainál. Washington állítása szerint a hadihajók humanitárius segélyt szállítottak.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség