Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Két hét alatt Szlovákia teljesen átáll az euróra - január 16-án vége a koronának

E-mail Nyomtatás

Január 16-ig érdemes megszabadulnia szlovák koronájától annak, akinél még akad. Bár Szlovákiában 2009. január elsejétől az euró a hivatalos pénz, egészen január 16-ig koronával is lehet fizetni. Ilyenkor a visszajárót euróban adják. A korona euróra váltása január 16-a után is lehetséges, de már nem lesz olyan egyszerű, mint az előttünk álló két hétben. A kereskedelmi bankokban korlátozás és illeték nélkül június 30-ig válthatók át a koronás érmék, a koronás bankók pedig egészen az év végéig. Még rugalmasabb a jegybank, vagyis a Szlovák Nemzeti Bank, ahol az érmék beváltására 2009 végéig van mód, a papírpénzek esetében pedig végképp nem szabnak határidőt.

Mindezek a szolgáltatások tehát ingyenesek, ám idén január 19-étől a szlovák jegybank és a kereskedelmi bankok száznál több koronás érme, vagy száznál több koronás papírpénz esetén úgy dönthetnek, hogy csak az összeg egy részét váltják át díjmentesen.

Január 2-án a szlovákiai bankfiókok többsége a rendes munkanapi nyitvatartási rendhez igazodik. Az előttünk álló hétvégén, azaz január 3-án és 4-én a bankfiókok körülbelül egyharmada lesz nyitva - legalább délelőtt tíztől délután kettőig. Január 6-a munkaszüneti nap Szlovákiában, ekkor csak egyes fiókok lesznek nyitva.

(FH)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség