Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Izraeli légicsapásban halt meg egy Hamász-vezér

E-mail Nyomtatás

Megölték a radikális palesztin szervezet, a Hamász egyik magas rangú tagját. Nizar Ravan akkor vesztette életét, amikor egy izraeli légitámadás során találatot kapott Dzsabalíjában álló háza - közölték csütörtökön palesztin orvosi források. A Gázai-övezet északi részén fekvő menekülttábor elleni csapásban Ravanon kívül legkevesebb négy másik ember is életét vesztette az épületben. A férfit az iszlamista szervezet egyik szélsőséges tagjának tartották. Ő a legmagasabb rangú Hamász-vezető, aki a szombat óta tartó izraeli támadássorozat miatt vesztette életét.

A Hamász eközben arra hívta fel a Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben élő palesztinokat, hogy vegyenek részt pénteken, a „harag napján” tartott felvonuláson. A jeruzsálemi al-Aksza mecsethez tervezett demonstráción a Gázai-övezet elleni izraeli offenzíva ellen kíván tiltakozni az iszlamista szervezet.

A hat napja kezdődött izraeli légicsapás-sorozat miatt eddig legkevesebb 414 palesztin vesztette életét a Gázai-övezetben, és 1600-nál is többen sebesültek meg. A halottak többsége a Hamász tagja volt, ám civilek is áldozatul estek a támadásokban.

(FH)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség