Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Lakóházak az izraeli légierő célkeresztjében

E-mail Nyomtatás

Mintegy 20 lakóház támadását kezdte meg az izraeli légierő pénteken. Hamász-tagoktól és az ENSZ-ből származó információk alapján a hírforrások az izraeli offenzíva kezdete óta eddig 60 civil áldozatról számolnak be, ezek közül 34 gyermek. Közben több százan tüntettek Budapesten is az izraeli agresszió ellen. Lerombolják a Hamász-tagok otthonait az izraeli erők a Gázai övezetben. Mintegy 20 az izraeliek szerint Hamász-fegyveresnek számító lakos háza ellen sorozatos támadásokat intéztek az izraeli gépek.

Palesztin források beszámolnak: korábban az izraeliek telefonon figyelmeztették az ott lakókat a támadásokra, illetve figyelmeztető rakétákat küldenek. Röplapokat is szórnak, melyeken e-mail címet és mobilszámokat adnak meg, amelyeken a hatóságoknak jelenteni lehet a rakétákat kilövő csoportok tartózkodási helyét. A helyi lakosok átlépik ezeket a röpcédulákat.

Hírügynökségi beszámolók szerint a Gázai övezet határán megkezdték az izraeli tüzérségi, páncélos és gyalogsági erők hadrendbe állítását.

Nincs víz, villany és orvos. Nehéz a túlélés. Gázát lerombolták – így foglalta össze a látottakat Jawaher Haggi 14 éves amerikai állampolgár, aki az övezetből evakuált, külföldi útlevéllel rendelkező palesztinok között volt. A kislány tragikus történetekről számolt be: apja és nagybátyja is életét vesztette a légitámadások alatt – nagybátyja akkor, amikor gyógyszert próbált szerezni rákos rokonának.

A Hamász-tagoktól és az ENSZ-ből származó információk alapján hírforrások 60 civil áldozatot feltételeznek, ezek közül 34 gyermek.

Budapesten is tiltakoztak a Gázai övezetet ért agresszió ellen

Több százan tüntettek az Gázai övezetet ért izraeli agresszió ellen a fővárosi Erzsébet téren. Izrael hetedik napja folytatja a légicsapásokat a Hamász feltételezett állásai ellen. Svájcon kívül Isztambulban, Kairóban, Betlehemben, Londonban, Ammanban tiltakoztak a Gázai övezetet ért izraeli légicsapások ellen a pénteki nap folyamán.

(MNO, Forrás: BBC, CNN)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség