Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Az igazság ára

E-mail Nyomtatás

Dr. Andreas von Bülow, a Német Szövetségi Köztársaság honvédelmi államtitkára a titkosszolgálatokat fel-ügyelő bizottság tagja és a technológiai kutatások minisztere volt a hidegháború végén. Von Bülow pontosan ismerte a titkosszolgálatok működését, ismerte a mechanizmusokat, a politikai és gazdasági kötődéseket. 2001. szeptember 11-e után széles körű kutatásba fogott. A nyugati politikusok, újságírók és egyéb véleménycsinálók többsége szörnyülködött, kegyeletsértést és antiszemitizmus üvöltött bármilyen kétely hallatán. Bülow ekkor még csak kutakodott.
A kétségeket nagyon kevés politikus merte megfogalmazni, Magyarországon egyedül Csurka, akit ezért jobbról és balról is támadtak. A mai "radikális" jobboldali figurák, a randalírozó és különböző újságok - elsősorban a Népszabadság - címlapján szereplő, gárdázó IQ-betyárok akkor még azon hüledeztek, hogy ez a Csurka mégis szalonképtelen, ez már túlzás, és jobb lenne kilépni/elhatárolódni/gúnyt űzni a MIÉP-ből. Fülbesúgásra egy "modern, nemzsidózó" pártot álmodtak. (Meg is csinálták.)
Von Bülow egy évvel később jelent meg leleplező munkájával. Magyarul az ellensúly könyvek között napvilágot látott CIA és szeptember 11-e című átfogó munka tényekkel alátámasztva mutatja be a terrorakció titkosszolgálati előkészítését és a megmagyarázhatatlan ellentmondásokat.
Von Bülow részletesen bemutatja Oszama bin Laden CIA-kötődését. Bemutatja a Moszad terrorakciókban játszott szerepét. Az amerikai kormányzat szándékos hamisításait és csúsztatásait. A nyomozás akadályozását és a hamis bizonyítékok kreálását.
Végigveszi az állítólagos elkövetőket, akik közül jónéhány ma is él. Bemutatja az események mögött meghúzódó nagyhatalmi törekvéseket, és azokat logikusan beilleszti az Egyesült Államok és Izrael látható külpolitikájába.
Von Bülow könyve támadhatatlan. Többségében nem feltételezéseket fogalmaz meg, hanem tényeket közöl. Pontosan, lábjegyzetelve. A tényekből levont következtetéseket nem erőlteti az olvasóra. Az esetleges feltételezéseket pedig következetesen hipotézisként kezeli, és nem próbálja meg tényként beállítani, mint azt ellenfelei mind a mai napig teszik.
Annak ellenére, hogy von Bülow könyve megjelenésekor a harmadik helyen volt az eladási listákon és a német lakosság több mint 20 százaléka következtetéseit elfogadta, a nagylátókörű egykori politikust folyamatosan támadja a német sajtó.
Az SPD-ből saját párttársai is elítélték, sőt őrültnek, pénzhajhásznak, hazugnak, csalónak, végül antiszemitának nevezték. A technika talán ismerős, igaz, nálunk a sorrend fordított szokott lenni. Ugyan időről-időre behívták különböző tévéműsorokba, de csak azért, hogy nevetség tárgyává tegyék, vagy ellentmondásba keverjék, hitelét aláássák. Ez nem mindig sikerült, de sokszor még a rutinos közszereplő von Bülow-t is zavarba hozták normál körülmények között elképzelhetetlen kérdésekkel. A mai napig élő, állítólagos gépeltérítő terroristák kapcsán az egyik német, amúgy mértéktartónak ismert csatorna riportere például azt kérdezte, hogy von Bülow beszélt-e ezekkel az emberekkel. Von Bülow értetlenkedve közölte, hogy természetesen nem, de a világ számos sajtóorgánuma, többek között az Independent és a BBC is beszámolt róluk és a washingtoni adminisztráció ezekre a hírekre semmiféle magyarázattal sem szolgált.
Szóval nem beszélt velük - jelent meg a kaján mosoly a riporter arcán -, akkor hogyan meri azt állítani, hogy élnek. Ön egy csaló. Ettől fogva dr. Bülow mondhatott bármit, a riporter csak erről volt hajlandó kérdezni.
Bár ezzel a technikával von Bülow-t egy-egy riport erejéig zavarba tudták hozni, hitelét mégsem ásták alá. A gondolkodó nézőket inkább felháborította a riporter viselkedése, és együttéreztek a kétségkívül nagy tudású szerzővel. A kudarc láttán bevetették a csodafegyvert. Megjelent a színen egy nemzeti-szocialista eszméket hirdető figura, aki többek között rend-szeresen szajkózta dr. Bülow megállapításait is. Sőt, rá is tromfolt. A sajtó természetesen óriási teret engedett a kétes figurának, aki a lakosság arra fogékony részében visszhangra talált és a valós leleplezést megjelentető von Bülow egyszer csak puhának és tehetetlennek látszott az egyik oldalon, míg antiszemitának a másikon, hiszen ugyanazt mondja, mint a hivatásos - minden bizonnyal jól megfizetett - náci.
Az igazság kimondásának ma ára van. Németországban és Magyarországon is.
czyba
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség