Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Tiltott, durva fegyver bevetésével vádolják Izraelt

E-mail Nyomtatás

Az izraeli hadsereg fehér foszfort vetett be Gázában. Ezt civilek ellen tilos alkalmazni, mert nagyon súlyos égési sérüléseket okoz. Bizonyítékokat talált Gázában az Amnesty International (AI) nevű jogvédő szervezet, hogy az izraeli hadsereg tiltott fegyvert vetett be Gázában. A szervezet fegyverszakértője Gázavárosban és az övezet északi részén is fehér foszfort talált izraeli lövedékek körül. Az utcákon talált nyomok arra utalnak, hogy az izraeli hadsereg támadáshoz is alkalmazta a fehér foszfort. Ez az anyag rendkívül gyúlékony, nagyon komoly égési sérüléseket okoz és ezért nemzetközi egyezmény tiltja civilek elleni bevetését.

Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy csak ködösítésre használták a fehér foszfort. Az anyag önmagában ugyanis nem veszélyes, viszont rontja a látási viszonyokat.

Az AI és palesztin orvosi szervezetek szerint az izraeli hadsereg lövedékekbe, bombákba és rakétákba helyezte a fehér foszfort. Így detonáció után az oxigénnel vegyülve begyullad és nagyon komoly sérüléseket okoz az anyag.

Fehér foszforos fegyvereket állítólag a Hamász is bevetett a háborúban.

A fehérfoszfort civil lakosság ellen, gyújtóbombaként tilos bevetni. Az izraeliek által használt és a londoni Times felvételein is látható M825A1 típusú lövedék azonban nem gyújtóbomba, hanem füstbomba. Nem élőerő ellen, hanem saját csapatok álcázására használják a hadseregek - ettől még természetesen okozhat súlyos sérüléseket. A nemzetközi szerződések nem tiltják a füstbombák bevetését.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség