Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Obama nemzeti katasztrófától tart

E-mail Nyomtatás

Az amerikai elnök szerint azonnali lépések nélkül nemzeti katasztrófába torkollhat a gazdasági válság. Barack Obama ezt a hétvégén mondta Indiana államban gazdasági mentőcsomagjának kulcsfontosságú szenátusi szavazása, illetve Washingtonba történő visszatérése előtt.

Az elnök szombaton üdvözölte a törvényhozók között állítólag létrejött alkut a 800 milliárd dolláros mentőcsomagról, amiről a szenátus a hétvégén is vitázott.

A vita már annak az adatnak az ismeretében zajlott, hogy januárban 600 ezer munkahely szűnt meg az Egyesült Államokban. "Ha nem kap szabad utat a mentőcsomag, nemzeti katasztrófa lehet a gazdasági válságból."- mondta Obama Indiana-ban, ahová Floridából vezetett útja.

Hírek szerint hétfőn a Szenátusban többséggel rendelkező Demokrata pártiak egy kulcsfontosságú eljárást indítanak be annak érdekében, hogy megsemmisítsék a republikánusok taktikáját, amivel a csomag több elemét próbálják blokkolni.

A Demokrata pártiak 58 szenátusi szavazatához még kettő kell, hogy megtörténjen az áttörés, és a csomag kedden átmenjen. Állítólag három mérsékelt republikánus szenátor, Susan Collins, Olympia Snowe és Arlen Specter hajlik arra, hogy igennel szavazzon.

(FH)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség