Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 5, péntek, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Összeütközött két atom-tengeralattjáró

E-mail Nyomtatás

Összeütközött egy brit és egy francia atom-tengeralattjáró - írja exkluzív cikkében a hétfői The Sun. A legnagyobb példányszámú brit napilap szerint az Atlanti-óceánon történt balesetkor a katonai járművek nukleáris tölteteket is szállítottak.

A lap névtelen haditengerészeti forrásokra hivatkozva azt állítja: a baleset február elején történt még, amikor a két atom-tengeralattjáró egymástól függetlenül végzett küldetést az Atlanti-óceán közepén. A brit „Vanguard” és a francia „Le Triomphant” atommeghajtású és atomtölteteket szállító tengeralattjárók, összesen 250 főnyi legénységgel.

A The Sun szerint az ütközéskor senki sem sérült meg, és radioaktív anyag sem szivárgott el, viszont a lap által megszólaltatott szakértők szerint "komoly katasztrófa is lehetett volna". Az újság úgy tudja: a brit tengeralattjárót vasárnap vontatták egy skóciai kikötőbe.

A brit védelmi minisztérium nem kommentálta az újság hírét.

A francia védelmi minisztérium február elején hírt adott a balesetről. Akkor annyit közöltek, hogy a francia atom-tengeralattjáró egy ütközéstől megsérült, miközben merült. Akkor a hivatalos vélemény szerint a „Le Triomphant” valamiféle tartállyal karambolozott a nyílt vízen. A baleset után a tengeralattjáró visszatért a bázisára, Ile-Longue-ba, ami Brest közelében van, Franciaország északnyugati részén.

(FH)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség