Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 5, péntek, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Észak-Korea ünnepli a „szeretett vezetőt”

E-mail Nyomtatás

Látványos ünnepségekkel és védelmi rakéták tesztjével készül Kim Dzsong Il 67. születésnapjára Észak-Korea. Dél-Korea aggodalmának adott hangot. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter hétfőn kezdi meg útját a térségben.

A kommunista vezető tavaly augusztusban szenvedett szélütést. Miután több mint fél évig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, sokan megkérdőjelezték, hogy életben van-e még. Januárban azonban képek jelentek meg a párt hivatalos retorikájával szeretett vezetőként is emlegetett politikusról, melyeken Kim Dzsong Il kínai delegációt fogad.

Az észak-koreai haderő látványos ajándékkal készül a vezér születésnapjára. A helyi sajtó szerint Phenjan nagy hatótávolságú védelmi rakétákat készül tesztelni. Ezt a nemzetközi műholdak felvételei is igazolják, melyek hadmozgást jelentettek a koreai tengerpart közeléből.

-Úgy látszik, Észak-Korea megerősíti tengeri, szárazföldi és légierejét. Hadseregünk teljes mértékben felkészült arra, hogy kivédje az esetleges provokációkat - mondta el Lee Sang-Hee, Dél-Korea védelmi minisztere.

(hírTV)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség