Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 5, péntek, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Izrael ellenes tüntetés Svédországban

E-mail Nyomtatás

Több száz tüntető csapott össze szombaton Malmö városában a svéd rendőrökkel a Svédország - Izrael Davis Kupa mérkőzés miatt, mert a demostrálók bojkottálni akarták a találkozót. A fiatalok üvegeket, köveket és petárdákat dobáltak a roham- és lovasrendőrökre, amelynek következtében az állatok bepánikoltak. Az egyik tüntető felmászott az egyik rendőrségi furgonra, és addig rugdosta a jármű tetején lévő szirénát, amíg az össze nem tört. A többi demostráló az akciót tapsviharral fogadta. A nagy számban jelen lévő rendőrök ezután megindultak a tüntetők felé, akik azt skandálták, hogy "állítsátok le a meccset". A rendőrség szóvivője, Lars-Haakan Lindholm elmondása szerint a rendőrségi akció után legkevesebb öt embert vettek őrizetbe.

Az erőszakos tüntetők egy nagyobb demonstrációból váltak ki, akik Izraelnek a Gázai övezetben folytatott katonai akciói miatt vonultak ki az utcára. A tüntetésen egyes források szerint 6000, mások szerint 10 ezer ember vett részt.

A biztonsági kockázatok miatt Malmö tanácsosa elrendelte a három napos mérkőzés-sorozat zárt kapuk mögött történő lejátszását. A stadionban csak a csapatok, a média és a vendégek juthattak be.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség