Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Szerbiában mindent szabad!

E-mail Nyomtatás


Ismét nemzetiségi alapon kezdeményeztek verekedést – A magyar fiatalok nem mernek szórakozni járni.

Szeptember 12-én, szombat éjjel, Szabadka központjában újabb magyarverés történt, melynek négy fiatal esett áldozatul, köztük egy lány is. A fiatalok nem szenvedtek komoly sérüléseket, de traumaként élték meg az esetet, és bár a rendőrségen nem akartak feljelentést tenni, vállalták, hogy nyilvánosságra hozzák a velük történteket, mert szerintük a magyar fiatalok helyzete tarthatatlan.

 

G. Dávid visszaemlékezve az esetre elmondta, hogy öt fős társaságuk éjjel három óra körül a Gyermekgyógyászati Rendelő előtti park egyik padjára telepedett, hogy mielőtt hazaindulnának, egy beszélgetés mellett megigyák az üdítőjüket, és egy kis csokoládét egyenek.

 

– Egy nagyobb társaság érkezett a közeli padra, lányok, fiúk vegyesen, lehettek vagy tízen, tizenketten, nagyon néztek minket, majd ide is jöttek, kivették a kólát a kezemből. Amikor kértem, hogy ne igyák meg az egészet, egyikük kijelentette, hogy Szerbiában mindent szabad, majd elmentek, és újra visszajöttek. Látszott, hogy provokálni akarnak minket. Épp arra gondoltunk, hogy ha nem akarunk bajt, indulnunk kéne, mikor hallottuk, hogy arról kezdenek beszélgetni, hogy ki kit fog verni, aztán egyikük megkérdezte, hogy mi mindannyian magyarok vagyunk-e, és igenlő válaszunkra az egyik nekifutásból behúzott egyet a barátomnak, úgy, hogy még engem is elsodortak, majd kötekedni kezdtek, és persze kitört a verekedés – meséli az esetet Dávid.

 

A fiatalok próbáltak nem reagálni a provokációra, de hogy védjék magukat, kénytelenek voltak visszaütni. Megpróbálták elhagyni a helyszínt, és elindultak a közeli pékség felé, de a társaság követte őket, és tovább folytatódott a verekedés.

 

– Idejön egy vagy két ember, akik mögött áll egy nagyobb társaság, kötekedni kezdenek, és a többiek csatlakoznak. Ez most is így történt. Egy részük fiatalabb volt, mint mi. Többen látták, hogy verekedés van, de senki sem avatkozott közbe, sőt, még újabbak fordultak ellenünk. Ez magyarok elleni támadás volt, hiszen külön megkérdeztek minket, hogy magyarok vagyunk-e. Most már kijelenthetem, hogy Szabadka központjában többé nem lehet hangosan magyarul beszélni, hiszen nem ez az első ilyen eset.

 

A magyar fiatalok nem félve jönnek a városba szórakozni, hanem egyáltalán nem is jönnek. Próbáltunk olyan társaság lenni, aki nem hátrál meg, mert nekünk is jogunk van itt lenni, de egyszerűen már a szabad mozgásra sincs jogunk. Ami külön elszomorít, hogy láttam a szemükben a gyűlöletet. Ebbe születnek bele a fiatalok, így szocializálódnak, eltanulják egymástól ezt a viselkedést. Szabadka most már nem biztonságos város – mondták a fiatalok.

 

(Forrás: Magyar Szó)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség