Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A KDH vállalja Szent István örökségét

E-mail Nyomtatás


A Szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom kilenc év után leköszönő elnöke Pavol Hrušovský, azt üzente a nemzeti populistáknak, hogy az igazi hazafiságnak nincs szüksége ellenségre.

A Szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) magáénak vallja mind Szent István, mind Cirill és Metód szláv hittérítők örökségét. Erről Pavol Hrušovský, a KDH távozó elnöke beszélt szombaton Nyitrán a párt közgyűlésén, aki felszólította Szlovákia polgárait, hogy ne legyenek közömbösek a magyar kisebbség és a szlovák többség közötti feszültség növekedésével szemben.

"Szeretném megüzenni a nemzeti populistáknak, akik újra megpróbálják feléleszteni a nemzeti indulatokat, hogy az igazi hazafiságnak nincs szüksége ellenségre" - jelentette ki a politikus. Hrušovský leszögezte, hogy a párt vállalja Szent István örökségét, amellyel politikai célokból Magyarországon és Szlovákiában egyaránt visszaélnek. Szerinte az országban Cirill és Metód üzenetével a nacionalisták, populisták és kommunisták élnek vissza, aki szerint Szent István király a kereszténydemokraták számára a kereszténység elterjesztőjét jelenti. „Ma nem vehetik el őt tőlünk azok, akik bohócnak nevezték. A valódi hazafiasságnak nincs szüksége erőszakra, míg a nacionalizmus függ tőle. “ - mondta el.

 

(Forrás: felvidek.ma)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség