Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Visszavonja feljelentését Diaconu

E-mail Nyomtatás

Visszavonja a Székelyek nagy menetelésének szervezői ellen kedden benyújtott büntetőjogi feljelentést Bogdan Diaconu román parlamenti képviselő – közölte az Agerpres hírügynökséggel október 30-án a szociáldemokrata politikus.

 

A magyarellenességéről ismert képviselő kedden tudatta, hogy a „magyar szélsőségesség példátlan fokozódásának megfékezéséért" emelt panaszt a legfőbb ügyészségen a demonstráció szervezői ellen, akiket az alkotmányos rend megsértésével, hátrányos megkülönböztetésre való felbujtással és a bűncselekmények nyilvános magasztalásával gyanúsít.

 

Szerdai közlése szerint Diaconu békülékenysége jeléül döntött úgy, hogy visszavonja feljelentését, miután „azt figyelte meg", hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) „letett arról", hogy az autonómia-törvénytervezetet terjesszen a parlament elé.

 

Ezt a gesztust a normalitáshoz és az alkotmányon alapuló etnikumközi párbeszédhez való visszatérés jeleként értékelte, és azt reméli, hasonlóképpen értékelik a magyar politikusok is a feljelentés visszavonását – tette hozzá a kormánypárti politikus.

 

Az MTI érdeklődésére Máté András Levente, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője határozottan cáfolta, hogy az RMDSZ letett volna korábban bejelentett szándékáról, ugyanakkor megerősítette, hogy a szövetség hamarosan véglegesíti és a bukaresti parlament elé terjeszti a Székelyföld területi autonómiájáról szóló törvénytervezetét.

 

MTI

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség