Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 25, csütörtök, Kristóf és Jakab napja van. Holnap Anna és Anikó napja lesz.

Vladimir Vukčević: Belgrádban még 300 háborús bűnös sétálgat

E-mail Nyomtatás

Belgrádban még legalább 300 olyan ember sétál, akiket háborús bűnökkel lehetne vádolni – jelentette ki Nürnbergben Vladimir Vukčević, a háborús bűnökkel foglalkozó ügyész, és a bűncselekmények még intenzívebb kivizsgálására szólított fel. Vukčević a nürnbergi Igazságügyi Palotában az Új bírák, új folyamatok: tapasztalatok és elvárások a nemzetközi bűncselekményekkel foglalkozó hazai és külföldi bíróságok kapcsán elnevezésű kétnapos konferencián szólalt fel.

 

Leszögezte, Képíró Sándor budapesti tárgyalásáról hazafelé tartva bizonyossá vált az a meggyőződése, hogy mindenkinek egy gyorsabb, energikusabb, megalkuvást nem ismerő munkára van szüksége a háborús bűnök felderítése kapcsán.

 

Vukčević a Nürnbergi Igazságügyi Palota 600-as tárgyalótermében tartotta meg beszédét, éppen ott, ahol egykor Hermann Göring, a német légierő (Luftwaffe) parancsnoka, a Harmadik Birodalom Hitler utáni második embere ellen folyt tárgyalás, akit 1964. október 1-jén még 11 náci tisztségviselővel együtt halálra ítéltek.

 

Szerk.megj:és mi van a szerb háborús bűnösökkel?

 

(Forrás:vajma.info)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség