Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Pásztor várhatóan a hét derekán tárgyal Vučićtyal

E-mail Nyomtatás

Várhatón e hét közepén kezdődnek meg Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke és Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt (SNS) vezetője közötti tárgyalások a VMSZ esetleges részvételéről a leendő szerb kormányban.

 

A tárgyalás alapját, Pásztor szavai szerint, a VMSZ választási programja képezi.

 

A VMSZ vezetője a Tanjugnak nyilatkozva megismételte, matematikailag senkire nincs szüksége a leendő kormánynak, de politikai szempontból a helyzet olyan, mint a választások előtt.

 

“Úgy vélem, az, amit mi prioritásként kezelünk, senkinek nincs kárára és ezt a pillanatot a megállapodás elérésének lehetséges pillanataként éljük meg. Készen állunk arra, hogy a parlamenti többség részévé váljunk azzal a feltétellel, hogy a mi prioritásaink a leendő kormány prioritásai is legyenek. Ez nem zsarolás, ez csak a politika természete”, nyilatkozta Pásztor a Tanjug hírügynökségnek, hozzátéve, nem kívánnak személyesen részt venni a kormány munkájában, de szeretnének néhány államtitkári pozíciót a különböző tárcáknál, így segítve azok munkáját.

 

Pásztor megismételte, a magyar kisebbség számára fontos, hogy a végrehajtó hatalom része legyen abban a pillanatban, amikor folynak az uniós tárgyalások és amikor készülnek a reformok.

 

“Mi nem tolakodunk és nem csak szeszélyből szeretnénk a parlamenti többség részét képezni, hanem úgy véljük, Szerbia gyökeres változások előtt áll. A tárgyalási folyamatban pedig úgy tartjuk, mindannyiunk érdeke, hogy a VMSZ is a folyamatokat irányító csapat része legyen”, mondta Pásztor.

 

(vajma.info)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség