Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Fico bűncselekménynek minősítené az euró bevezetése miatti indokolatlan áremelést

E-mail Nyomtatás
Bűncselekménynek minősítené az euró tervezett bevezetése miatti indokolatlan és spekulatív áremelést a szlovák kormányfő. Robert Fico a közelmúltban már többször is említést tett erről a tervről. Azt követően, hogy az Európai Bizottság a múlt héten ajánlotta a közös európai pénznem szlovákiai bevezetését, Fico újra előállt az elképzeléssel.A szlovák miniszterelnök szerint előre megfontolt szándékkal elkövetett bűncselekményként kellene meghatározni, ha valaki, illetve valamely szervezet gazdasági-kereskedelmi szempontból megalapozatlan módon növelné az árakat. Hangsúlyozta, a szándékosságot minden egyes esetben vizsgálnák.

Az erre vonatkozó törvényjavaslatot a szlovák miniszterelnök szerint valamikor ősszel hagyhatná jóvá a pozsonyi parlament.

Az euró szlovákiai bevezetése kapcsán északi szomszédunknál és Brüsszel részéről is az infláció és ezzel összefüggésben az árak féken tartását tekintik a következő hónapok egyik legfontosabb feladatának. Pozsony egyelőre e tekintetben is megfelelt a maastrichti kritériumoknak, hiszen egy százalékkal a felső határérték alatt, 2,2 százalékos szinten tudta tartani.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség