Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Sztrájkhullám Görögországban

E-mail Nyomtatás
Számos munkaterületre kiterjedő tömegsztrájkok voltak csütörtökön Görögországban. A munkabeszüntetések sok helyen megbénították a távközlési, a közlekedési, és a pénzügyi szolgáltatásokat.Több tucat repülőjáratot törölni kellett, számos bank zárva volt. A minisztériumok is megérezték a munkabeszüntetések hatását más közszolgáltatási területek mellett. Athénban kisebb összetűzések voltak a tüntetők és rendőrök között a görög Nemzeti Bank közelében.

A sztrájkok nem voltak összehangoltak, és nem azonos követelések miatt szervezték azokat. Több ezer diák például az állami felsőoktatásban tervezett változtatások ellen tüntetett ismét. A villamos műveknél, és más közüzemi cégeknél béremelést követelő időszakos munkabeszüntetést volt. A görög állami távközlési társaságnál a cég privatizációja miatt volt munkabeszüntetés. A dokkmunkások Pireusz kikötőjének részleges magánosítása miatt nem dolgoztak.

Görögországban hónapok óta tartanak a tiltakozások a kormány oktatási és a nyugdíjreformjai, valamint privatizációs politikája ellen.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség