Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Szennyezett temesvári kutak

E-mail Nyomtatás

A 2012-ben leköszönt temesvári városvezetés egyik pozitív kezdeményezése volt a mintegy 100 nyilvános kút létrehozása. A város lakóinak jelentős hányada ezekről a kutakról veszi az ivóvizet, amelyeknek a vizét 100-110 méteres mélységből szivattyúzzák a felszínre.

 

Június elején a hatóságok mintákat vettek 94 temesvári kút vizéből és kiderült, hogy 10 kút vize baktériumokkal fertőzött. Az alábbi kutakat egészségügyi okokból elzárták: Petőfi utca–Petőfi park, Sudului sugárút, Aştrilor utca, Dragalina sugárút, Favorit körzet, valamint Munteniei, Bucovina, Ion Ionescu de la Brad, Foişor és Ştefan Octavian Iosif utcákban található kutak.

 

Van még néhány városi kút, amelynek vize túlságosan magas magnézium és vas tartalmú: Rusu Şirianu, Podgoriei, Petőfi park, Chişodei, Musicescu, Sudului, Macilor, Tacit, Leandrului, Foisor, Mistral és Botanikus park.

 

Valamennyi városi kutat, amelyeknek a vize nem felelt meg az előírásoknak, elzáratta az egészségügyi hatóság, és csak fertőtlenítés és újabb mérések elvégzése után helyezik őket működésbe. A kellemetlen az, hogy ezt az intézkedést éppen a nyári kánikula kezdetén vezették be a hatóságok.

 

Pataki Zoltán

nyugatijelen.com

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség