Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Harc az autonomista óriásplakátért

E-mail Nyomtatás

A fiatal transzszilvanista Fancsali Ernő, a kolozsvári Minta tagja és a helyi Néppárt elnöke Erdély autonómiáját követelő óriásplakátot szeretne kihelyeztetni, ennek érdekébe adománygyűjtésbe kezdett. A fejleményekről blogján számolt be.

 

"Mint már korábban írtam összegyűlt a háromnyelvű Erdély autonómiáját követelő óriásplakát felállításához szükséges összeg. Még a gyűjtés ideje alatt felvettem a kapcsolatot több reklámügynökséggel, egyel pedig minden részletig megegyeztünk. Minden szép is lett volna de két napig vártam, hogy küldjék el a szerződést.

 

Telefonhívásomra, azt reagálták, hogy nem lehet kitenni mégsem a plakátot, mert a jogi osztályuk szerint a tábla szövege sérti Románia Alkotmányának első cikkelyét. Kérdésemre, hogy ezt most komolyan gondolja-e, teljes  természetességgel igent válaszolt, hozzátéve, hogyha az önkormányzat engedélyei a szöveget, akkor minden további nélkül kiteszik. Én azzal zártam a beszélgetést, hogy nem hagyom annyiban, ha kell Strasbourgig viszem az ügyet.

 

Először is eddig sem és ezután sem tartom Alkotmányellenesnek az autonómia intézményét és ezt nem csak véleménynek tartom, hanem biztos vagyok benne, hogy az alaptörvény helyes értelmezése szerint, az autonómia teljesen törvényes intézmény. Így szóba sem kerülhetett, hogy az üzenetet puhítva tegyem ki, marad az eredeti üzenet, ha törik, ha szakad.

 

Miközben további reklámügynökségekkel vettem fel a kapcsolatot, kérést adtam le Kolozsvár Polgármesteri Hivatalánál, hogy engedélyezzék a plakát kihelyezését. Nem engedem, hogy közös akciónkat az a központosított hatalmi gépezet győzze le, amelyik ellen harcolunk. Ha nemmel válaszolnak, akkor beperelem a Polgármesteri Hivatalt, és addig viszem az ügyet, amíg az alkotmánybíróság világosan kimondja, az autonómi alkotmányellenes-e, vagy sem.

 

Ezek függvényében Strasbourgig is hajlandó vagyok elmenni, hogy bizonyítsuk igazunkat. Semmilyen kormányzat nem nyomhatja el, az önrendelkezéssel élni kívánok akaratát. Amint mondtam az óriásplakát/plakátok állni fognak, nem hagyjuk magunkat!

 

Addig is, amíg folyik a harc a bürokráciával, írjátok alá és terjesszétek az eddig 15.400-nál is több személy által aláírt petíciót.

 

Tisztelettel, Fancsali Ernő

  (ittHON.ma, erdelyiautonomia.com)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség