Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Szerbia reagálási tervet készített fokozott migránsbeáramlás esetére

E-mail Nyomtatás

Szerbia reagálási tervet készített arra az esetre, ha megnövekedne az országba beáramló migránsok számra, illetve szükségletfelmérést is végeztek, jelentette ki Danijela Popović Rocco, a menekültügyi és migrációs biztos helyettese.

 

Popović Rocco leszögezte, jelenleg annyi humanitárius segélyt sikerült biztosítani, amennyi elegendő lesz a téli időszakra, de időközben folyamatosan kérelmezik a további eszközöket. Szavai szerint nagyobb és rendszeres támogatásra lehet számítani, szem előtt tartva, hogy a migránsválság tovább fog tartani, nemcsak a tél végéig.

 

Szerbia együttműködik a nemzetközi szervezetekkel annak érdekében, hogy az általuk nyújtott segítség összhangban legyen mindazzal, ami a elengedhetetlenül fontosnak számít jelen pillanatban, nyilatkozta Popović Rocco az RTS reggeli műsorának.

 

Értékelése szerint Szerbia az illetékes intézmények kapacitásait felhasználva sikeresen kezelte a kialakult a helyzetet úgy, hogy befogadóközpontokat hozott létre Preševóban és Magyarkanizsán, de közeledik a tél.

 

Kezdetben Szerbia kevesebb humanitárius segélye kapott, és ez a menekültek alapvető szükségleteinek kielégítésére szolgált, de két és fél hónap után a helyzet megváltozott, emiatt segítségre van szükség a kapacitások tekintetében, a problémával foglalkozó állami intézményeknek, magyarázta Popović Rocco.

 

Szavai szerint 2000 és 3000 közé tehető a Szerbiába naponta érkező menekültek száma, akik – mint elmondta – Macedóniából érkeznek, de az utóbbi időben több migráns érkezik Bulgária területéről is, s többségük a magyar határon keresztül jut be az EU területére.

 

Éppen ezért átfogó megoldást kell találni erre a problémára, illetve a régió többi országával is tervezni kell, attól függően, hogyan alakul a helyzet a magyar határ lezárását követően, fejtette ki Popović Rocco.

 

vajma.info

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség