Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Szabadka: A Magyar Mozgalomhoz tartozó képviselők önálló platformot alkotnak a VMSZ-frakción belül

E-mail Nyomtatás

Csúszó Endre képviselő a szabadkai városi képviselő-testület ülésén bejelentette, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) képviselői csoportján belül megalakult a Magyar Mozgalom (MM) platform, amelyhez a 16 VMSZ-es képviselő közül 9-en csatlakoztak. Nem rombolni akarják a párt frakcióját, éppen ellenkezőleg: erősíteni - állította Csúszó a szószéknél.

 

Az MM-platform lényege nem az, hogy szétverje a VMSZ frakcióját, ellenkezőleg, ezen keresztül igyekszünk erősíteni a munkát és próbálunk odahatni, hogy az még hatékonyabban működjön - nyilatkozta Csúszó Endre a csütörtöki vkt-ülésen.

 

A platform lényege, hogy a frakción belül adódhatnak különböző vélemények, de ez nem azt jelenti, hogy egymás ellenségei lennének a képviselők, hanem jobbítani kívánnak bizonyos dolgokon - állítja az újonnan megalakult platform tagja. „Egy ilyen példa a városrombolás témaköre is, ami be fogja bizonyítani, szerintem, hogy igenis szükség van erre a platformra. Ez növeli a hatékonyságot, hogy ne csak félinformációk alapján döntsünk, hanem próbáljuk körbejárni a témát és erősíteni a munkát” - magyarázta a politikus.

 

A képviselők meglepetten fogadták a platform megalakulásának hírét, mindenki azt várta, hogy a kilenc képviselő által aláírt beadványt a vkt elnökének adja majd át Csúszó, de ez nem így történt, mivel a városi képviselő-testület ügyrendjének értelmében egy képviselő egy frakciónak lehet tagja - mutatott rá Csúszó. „Nem az a célunk, hogy külön frakciót alakítsunk és ezzel gyengítsük a magyarságot képviselő erőket, hanem ellenkezőleg. A VMSZ alapszabályzata szerint nem kizáró ok, hogy valamilyen civil szervezetnek tagja vagyok. Ezt alkalmaztuk a frakción belül is. Bízom benne, hogy mi, mint VMSZ frakció, mindig egységesen fogunk szavazni. A mi dolgunk, hogy mint VMSZ frakció, közös nevezőre jussunk. Ezért jött létre ez a platform a frakción belül” - mondta a képviselő.

 

Emlékeztetőül: a Magyar Mozgalom az óbecsei községi képviselő-testületben októberben megalakította első képviselői csoportját, ott a VMSZ-ből kizárt, később polgári csoportot létrehozó képviselők alakítottak új szervezetet.

 

Basity Gréta

(vajma.info)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség