Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Késik az élelmiszersegély Háromszéken

E-mail Nyomtatás

Egyelőre kérdéses, mikor vehetik át a területi elosztóközpontokból az uniós élelmiszersegélyt a jogosultak. A sepsiszentgyörgyi városháza közösségfejlesztési igazgatóságán csak remélik, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi történet, amikor karácsony előtt kellett rohammunkaszerűen megoldani a szétosztást.

 

Tankó Vilmos, az igazgatóság vezetője lapunk érdeklődésére elmondta: egyelőre semmilyen információval nem rendelkeznek arról, hogy mikor érkeznek meg a kiosztandó alapélelmiszerek. Tavaly például – annak ellenére, hogy elviekben november közepétől már elindulhatxott volna az osztás – csak december 24. előtt érkeztek meg a csomagok, így az év végén kellett kiadni egyenesen a járművekről.

 

Tankó Vilmos reméli, idén valamivel hamarabb sikerül intézkednie a minisztériumnak, bár azt lehet mondani, már most késő, hogy civilizált, nyugodt körülmények között lehessen eljárni. Mivel a versenytárgyalások országos szinten zajlanak a minisztérium szervezésében, helyileg nem lehet tudni, milyen szakaszban van az egész, minket utolsó pillanatban értesítenek – fűzte hozzá az igazgató. Egyébként a segélyre vonatkozó jogszabály időpontokat nem közöl, és egyelőre arról sem tudnak, hányan kapták meg a tavaly bevezetett, támogatásra feljogosító szelvényeket.

Háromszéken harmincezren aluli a támogatásra jogosultak száma, Sepsiszentgyörgyön legtöbb 4200-an kaphatnak segélyt. Tankó Vilmos ismertette: a jogosultak száma évente változik annak függvényében, hogy hány segélyezett állástalant tartanak nyilván, illetve a fogyatékkal élők esetében milyen besorolási változások történtek az év során. Támogatásra az említettek mellett a családi pótlékban részesülők jogosultak, illetve azok a nyugdíjasok, akiknek a járandósága nem haladja meg a havi 400 lejt vagy szociális nyugdíjat kapnak. Tankó Vilmos tudomása szerint a tavaly felvetett elképzeléssel ellentétben a segélyt továbbra is évente egy alkalommal osztják.

 

Az Európai Unió által biztosított alapélelmiszer-csomag étolajat, cukrot, lisztet, laskaféléket, disznó-, illetve marhahúskonzerveket, valamint májpástétomot tartalmaz.

 

Nagy D. István

Háromszék

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség