Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Nőtt a romániaiak elutasítása a menekültekkel szemben

E-mail Nyomtatás

A román állampolgárok több mint 80 százaléka ellenzi közel-keleti és afrikai migránsok romániai letelepedését, az elutasítók aránya jelentősen nőtt szeptember óta – derült ki egy december 11-én közzétett felmérésből.

 

Az INSCOP közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a bevándorlókkal és a menekültekkel szembeni elutasítás növekedése a november 13-i párizsi terrortámadásokkal áll összefüggésben.

 

Szeptemberben a román lakosság 65 százaléka ellenezte a bevándorlók és a menekültek Romániában való letelepedését. Az ellenzők gyarapodásával megfelelő arányban csökkent azoknak a száma is, akik egyetértenek azzal, hogy Románia fogadja be a migránsokat. A legújabb felmérés szerint 19 százalék ért egyet a bevándorlók Romániában való letelepedésével. Szeptemberben ezeknek az aránya meghaladta még a 35 százalékot.

 

Csökkent azon román állampolgárok aránya is, akik úgy vélték, hogy a bevándorlók a háború miatt hagyták el hazájukat, ugyanis most 35 százalék állította ezt a szeptemberi csaknem 42 százalékhoz képest.

 

A megkérdezettek egyharmada véli úgy, hogy a migránsok szervezett csoportok, amelyek azzal a céllal jönnek, hogy destabilizálják Európát. Szeptemberben mintegy tíz százalékkal kevesebben, 23 százalék vélekedett így a migránsokról.

 

A megkérdezettek 19 százaléka úgy látja, hogy a szegénység miatt hagyták el szülőhazájukat. Ebben a tekintetben nincs olyan nagy változás az előző felméréshez képest, ugyanis szeptemberben 23 százalék vélekedett így. A felmérés november 26. és december 2. között készült 1071 személy megkérdezésével.

 

MTI

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség