Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Peti András: mindent megtettem a kétnyelvű utcanévtáblákért

E-mail Nyomtatás

A kétnyelvű utcanévtáblákat Marosvásárhelyen nevű civilszervezet levelet küldött Peti András alpolgármesternek egy utcanévtábla kíséretében, amelyen a következő felírat olvasható: „Elárult közösségutca”. A levelet a sajtóban is közzétették.

 

Peti András, akit a levél a magyar közösség folyamatos elárulásával vádol, a Kossuth Rádió munkatárásának kijelentette, hogy ő az elmúlt két évben a törvényes hatáskörének megfelelően folyamatosan mindent megtett, amit meglehetett tenni.

 

A tanintézmények homlokzatára kikerültek a kétnyelvű táblák, részben a tanintézmények és más közintézmények kétnyelvűsítése is megtörtént, és a kétnyelvű utcanévtáblák tekintetében az elmúlt 25 év legnagyobb sikere, hogy a magyar személyiségek román lefordítását újra visszaállították az eredeti magyar nevükre – nyilatkozta az alpolgármester.

Peti azt is sikernek említette, hogy a kétnyelvű utcanévtáblák kivitelezésére 1.100.00 lejt különítettek el, és a közbeszerzési eljárás is megtörtént. Hozzáfűzte: az viszont érdekes és sajnálatos, hogy egyik érdeklődő cég sem tett árajánlatot, így emiatt érvénytelen volt a közbeszerzési eljárás, de a pénz nem tűnt, ott van a költségvetésben.

 

Az alpolgármester szerint Marosvásárhelyen azért nem kerültek ki a kétnyelvű utcanévtáblák, mert nincsen olyan cég, amely ezeket elkészítené.

 

Peti András nem kérdőjelezi meg a kétnyelvű utcanévtáblák követelésének jogosságát. Szerinte azokat már ezelőtt 14 éve ki kellett volna tenni, ő elismeri az erre vonatkozó türelmetlenség jogosságát is, de nem tud egyetérteni azzal, hogy ez a követelés egyetlen személyre van „kiélezve”.

 

Volt Marosvásárhelyen egy előválasztás, amelyen ennek a civilszervezetnek a képviselője „csúnyán” alulmaradt, az úgy látszik, nem tudja elviselni a vereségét, és annak ellenére, hogy volt egy egyesség, miszerint a győztes mellett minden magyar párt és szervezet felsorakozik, most mégse szeretné mindenki, hogy Soós Zoltán legyen Marosvásárhely polgármestere – jelentette ki Marosvásárhely alpolgármestere.

 

Kossuth Rádió

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség