Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Fokvárost is elérte a dél-afrikai erőszakhullám

E-mail Nyomtatás


A külföldiek ellen irányuló erőszak már Fokvárost is elérte Dél-Afrikában - közölte a helyi rendőrség pénteken. A Johannesburgban tizenkét napja tartó zavargások először terjedtek át az ország délnyugati csücskében lévő városra.

Egy gyűlés Fokváros központjától húsz kilométerre erőszakba torkollt - mondta a helyi rendőrségi szóvivő. A tömegből kivált néhány csoport zimbabweiek és más külföldiek üzleteire rontottak a nyomornegyedben - mondta a szóvivő. Néhány embert is megtámadtak, de leginkább boltokat fosztogattak - tette hozzá. A környékről mintegy 500 bevándorló menekült el a támadások elől. Ők egyelőre közösségi házakban húzódtak meg a városban.

A zavargások csütörtök délután hat óra körül kezdődtek, és a rendőrségre még péntek hajnali két órakor is szükség volt - mondta a szóvivő. A hatóságok tizenkét embert tartóztattak le. A térségben rendőrök járőröznek, mert továbbra is nagy a feszültség.

Az országszerte terjedő erőszak miatt már 42 ember vesztette életét és 16 ezer embernek kellett elmenekülnie. Eddig több mint ötszáz embert tartóztattak le.

Dél-Afrikában három-ötmillió zimbabwei bevándorló él, akik a szegénység és az erőszak elől menekültek el hazájukból. A dél-afrikaiak közül sokan azzal vádolják őket, hogy elveszik tőlük a munkalehetőséget.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség