Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Bush ismét megszólalt - bár ne tette volna

E-mail Nyomtatás

Nem tudom, érdemes-e egyáltalán szót vesztegetni arra, amit George Bush amerikai elnök mond. Sajnos azonban mégis csak ő a világ első számú hatalmának vezetője, ezért szavainak van némi súlya. Továbbá: ha egyszer valaki könyvet ír korunk hazugságairól, akkor érdekes alapanyagot szolgáltatnak Bush elnök megnyilvánulásai. Későbbi korok történészei alighanem elképedve olvassák majd szavait. Kíváncsi lennék, vajon tényleg ennyire tudatlan ez az ember, vagy szándékosan hangoztatja tévképzeteit valamilyen nemesnek gondolt cél érdekében?
Egyre inkább úgy tűnik különben, hogy ez a nemesnek gondolt cél számára semmi más, mint Izrael Állam jóléte és hatalmának további erősödése. Különös ez, hiszen ő mégiscsak Amerika elnöke, szíve azonban a zsidó államért is dobog. Május 15-én Bush elnököt az egyik legnagyobb megtiszteltetés érte: felszólalhatott az izraeli képviselőházban, a knesszetben. Sok újat persze nem mondott. Mindenek előtt biztosította a jelenlévőket arról, hogy Izrael és az USA ellenségei ugyanazok: Irán, Szíria, a Hezbollah, a Hamasz és az al-Kaida. A felsorolt országok, illetve szervezetek közül Amerikát legfeljebb az al-Kaida fenyegeti, de hát Bush nem saját országának biztonságáért aggódik. A tálibokat Bush elfelejtette megemlíteni, de az is lehetséges, hogy azért nem szólt róluk, mert azok a zsidó állam hegemóniáját nem veszélyeztetik. Más pedig nem számít. Az amerikai hegemóniát veszélyeztetik ugyan, hiszen az amerikai katonák és a tálibok közt most is véres harcok dúlnak, de ez ugye másodlagos kérdés.
Aztán Bush azt a marhaságot is mondta még, hogy a "terror elleni háború a jó és a rossz közötti ősi harc folytatása". Hogy ki a terrorista, meg hogy ki a jó és ki a rossz, azt nem részletezte. De nyilván terrorista az, aki nem tűri el az amerikai-cionista világhatalom agresszív terjeszkedését. Nem kellene most már egy új szótárt szerkeszteni, tekintettel arra, hogy teljesen megváltoztatták a szavak értelmét? Bush szerint továbbá a több ezer ártatlan emberi élet kioltásáért felelős Ariel Saron "egyike Izrael legkiválóbb vezetőinek", és a "béke embere". Ariel Saron egyéb bűncselekmények mellett a sabrai és satilai menekülttáborokban elkövetett vérengzések egyik legfőbb felelőse. Na és? Mit érezhettek a palesztinok, amikor ezeket a szavakat kiejtette? És mit érezhettek akkor, amikor azt az égbekiáltó hazugságot mondta az izraeli képviselők előtt, hogy "Izrael mindig is fáradhatatlanul dolgozott a békéért"? Persze azt is jó lenne tudni, maguk a jelen lévő honatyák mit gondoltak? Hiszen nekik tudniuk kellene az igazságot. Valószínű persze, a béke számukra azt jelenti, hogy a palesztinok, és mindenki más a Közel-Keleten aláveti magát az Izrael és az USA akaratának, és csöndben tűri az elnyomást és a megszállást. Ha a béke szónak ez az új jelentése, akkor persze Bush végül is igazat mondott.
De az amerikai elnök még ennél is továbbment. Beszédében többször is használta az "Erec Izrael" kifejezést, amely főként a ciszjordániai telepesek szótárában általában Nagy-Izraelt jelenti. A zsidó állam ellenségeit továbbá antiszemitizmussal vádolta meg. Ebben sincs persze semmi új, csakhogy az ilyen kijelentéseivel lényegében szabad kezet ad Izraelnek. Amely bármit megtehet, a nemzetközi joggal szemben álló cselekmények sokaságát követheti el, hiszen aki tiltakozni merészel, azt antiszemitának bélyegzik. Hogyan képzeli Bush ezek után, hogy a zsidó állam bármiféle engedményt is tesz a palesztinokkal folyó béketárgyalásokon? Hiszen ugyanakkor arról is beszélt, hogy létre kell hozni egy palesztin államot. Nem lesz egyszerű, főleg, miután az amerikai elnök szerint a "terroristákkal" tárgyalni ugyanolyan hiba lenne, mint amilyen tragikus tévedés volt a második világháború előtt a nácikkal egyezkedni. Ez a megjegyzés alighanem Jimmy Carter egykori amerikai elnöknek szólt, aki úgy véli, tárgyalni kellene a Hamasszal is. Bush azonban "terroristákkal" nem áll szóba, miként természetesen Izrael sem. De miféle megegyezés lesz ebből, hiszen a legutóbbi választásokat, amit a Palesztin Autonómia területén tartottak, a Hamasz fölényesen megnyerte. Kikkel akar tárgyalni Washington és Tel-Aviv, ha nem azokkal, akik demokratikus úton felhatalmazást kaptak a palesztin nép képviseletére? Saját lefizetett bábjaikkal? Van fogalma Bushnak a demokráciáról?
Meglepő módon az amerikai elnök felszólalásában egyetlen szót sem ejtett az "annapoliszi békefolyamatról", amihez pedig még néhány hónappal ezelőtt is állítólag "nagy reményeket fűztek". Az izraeli képviselők pedig nyilván annak örültek, hogy Bush nem  említette az újabb és újabb illegális települések építését a megszállt palesztin területeken. Nem szólt a Gázai övezet blokádjáról, amelynek következtében pedig valóságos humanitárius katasztrófa bontakozik ki a világ szeme láttára. Nem emlegette az izraeli hadsereg akcióit, az elválasztófalat, a katonai ellenőrző pontok sokaságát, a palesztinok kiéheztetésére és elüldözésére szánt ördögi terveket. És Tel-Aviv nem kapott fejmosást azért sem, mert ENSZ-határozatok sokaságát nem tartja be, és szembehelyezkedik a nemzetközi joggal. Úgy látszik, Izraelnek mindent szabad. Miként persze Amerikának is. Bush nem érti meg: ha két ország ilyen arcátlanul kijelenti, hogy rá nem vonatkoznak sem a nemzetközi jog, sem pedig az általános emberi erkölcs szabályai, akkor ennek súlyos következményei lesznek. Akkor ugyanis valóban a dzsungel törvényei kormányozzák majd a világot, és egyre erősödik majd a düh és a kétségbeesés szülte valódi terrorizmus is.           
Zábori László
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség