Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A Vöröshadseregben szolgált Obama nagybátyja?

E-mail Nyomtatás
Történelemből leckéztették meg a republikánusok Barack Obamát. A demokrata elnökjelölt az amerikai hősi halottak emléknapján azzal büszkélkedett, hogy nagybátyja részt vett az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadításában. A kínos bakira nem Obama pártbeli riválisa, Hillary Clinton csapott le, hanem a politikai ellenfél. Barack Obama hétfőn - az elesett amerikai katonák emléknapján - szólta el magát, amikor a veteránok utógondozásának fontosságáról beszélt. Saját nagybátyját hozta fel példaként, aki - szavai szerint - részt vett Auschwitz felszabadításában.
A republikánusok hamar lecsapták a magas labdát: közleményükben az áll, a történet csak akkor lehet igaz, ha Obama rokona a Vörös Hadseregben szolgált, hiszen Auschwitz-Birkenaut a szovjetek szabadították fel.
Obama kampányfőnöke elismerte a tévedést, azt mondta, Obama a buchenwaldi kényszermunkatáborra gondolt. A kínos baki tovább ronthatja a demokrata elnökjelölt megítélését a befolyásos amerikai zsidók körében, akik nemcsak apja muzulmán hite miatt tartanak Obamától, hanem azt is a szemére vetik, hogy nem támogatja elég nyíltan Izraelt.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség