Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Horvátország és Szlovénia 500 migránsnál többet nem enged be

E-mail Nyomtatás

Szerbia hivatalos értesítést kapott a horvát rendőrségtől arról, hogy Szlovénia és Horvátország nem fogad 500 migránsnál többet naponta, jelentette ki Nebojša Stefanović belügyminiszter. „Február 25-éneste megkaptuk a horvát rendőrségtől az értesítést, amit ők a szlovén rendőrségtől kaptak, s amelynek értelmében mától új rendszer van érvényben, tehát Szlovénia és Horvátország legfeljebb ötszáz migránst enged be naponta” – közölte Stefanović a Tanjug jelentése szerint.

 

Hozzáfűzte, Szerbia írásos magyarázatot kért és kapott minderről, hogy bizonyítani tudja, „ez nem valami olyasmi, amit Szerbia talál ki”.

 

Elmondása szerint Szerbiában jelenleg valamivel kevesebb, mint kétezer ember tartózkodik, közülük nagyon kevesen kértek menedékjogot, az elmúlt néhány napban mindössze 38-an.

 

„Azok is, akik korábban menedékjogot kértek, azért tették, hogy néhány napot itt maradhassanak és pihenhessenek, hogy utána folytathassák útjukat tovább, ezzel csak időt nyertek” – jegyezte meg a belügyminiszter, s emlékeztetett, hogy ezek az emberek nem akarnak Szerbiában, Horvátországban vagy Macedóniában maradni, hanem az a céljuk, hogy eljussanak valamelyik nyugat-európai országba.

 

Véleménye szerint kulcsfontosságú kérdés, hogy ezek az államok befogadják-e őket vagy sem.

 

„Amennyiben befogadják őket, ez az a választ, amit meg kell kapnunk” – húzta alá a miniszter.

 

(vajma.info)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség