Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Európa-szerte terjed a németek által kezdett tejtermelői sztrájk

E-mail Nyomtatás
Már osztrák, holland és svájci termelők is csatlakoztak a német állattartók sztrájkjához szerdán. Németországban csaknem 30 ezer gazda nem engedte elindulni a tejszállítmányokat, a túl alacsony felvásárlási ár miatti tiltakozásként. A környező országokban a német gazdákkal vállalt szolidaritásból csökkentették a tejszállítást. A szállítás 60 százalékkal esett Hollandiában és a svájci Zürich térségében - közölte az európai tejtermelők egy szervezete. A németországi demonstráció kedden kezdődött. Azt próbálják elérni, hogy a jelenlegi 28-34 eurocent (68-83 forint) helyett legalább 43 eurocentet (105 forintot) fizessenek egy liter tejért a gazdáknak.
Támogatásukról biztosították a német termelőket Ausztria, Belgium, Luxembourg, Svájc, Hollandia és Franciaország néhány részének gazdái - mondta Stefan Mann, a német tejtermelő szövetség elnökhelyettese a Frankfurter Rundschau német napilapnak.
Németország Európa legnagyobb tejtermelője. Ausztriában azért csökkentette felére a tejellátást egy szervezet, nehogy az osztrák tejet Németországba exportálják. A feleslegessé váló tejet feldolgozzák, vagy az állatok etetésére használják, illetve trágyadombokra rakják le. Ausztriában figyelmeztették a fogyasztókat, hogy kezdjenek tartalékokat felhalmozni. A sztrájk különösen a kórházakat, óvodákat és iskolákat érinti. Az osztrák szervezet hatezer tagja csökkentette a szállítást, míg Hollandiában négyezren tartják a farmon a tejet.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség