Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Sokkoló brit kampány az erőszak ellen

E-mail Nyomtatás


Sokkoló médiakampányba kezdett a brit kormány, hogy gátat vessen a fiatalok körében egyre gyakoribb erőszakos, nem egyszer késeléssel végződő utcai támadásoknak, verekedéseknek. A múlt hétvégén a 18 éves Robert Knox, a Harry Potter filmsorozat 6-ik részének egyik színésze halt meg, amikor egy londoni kocsma előtt kipattant veszekedésben védeni próbálta öccsét, és egy 21 éves férfi többször megszúrta.

A kormány eddig 3 millió fontot (nagyjából 1 milliárd forintot) költött a kampányra, amelynek célcsoportjai a legnagyobb kockázatú körzetekben, kerületekben élő fiatalok. Az álodzatokról készült képeket felhasználó kampány jelmondata: "Ha kést viszel magaddal, valószinűleg téged késelnek meg". A kormány abban bízik, hogy a fiatalok végre ráébrednek a veszélyekre, és nem mászkálnak szúrófegyverekkel, botokkal, hogy bandákba verődve provokálják egymást. A képeket mobiltelefonokra és az internetet használókhoz is eljuttatják.

A Sky News megkérdezett fiatalokat nagy kockázatú kerületekben. Egy fiatal azt mondta, hogy kételkedik a kampány eredményességében, és elenyésző lesz azoknak a száma, akik megértik az üzenet fontosságát: "Csak egy reklámnak fogják tartani a sok közül, mondván: ilyesmi pont velem úgysem történhet meg".

Egy másik fiatal szerint a polituikusok jobban tennék, ha elmennénk oda, ahol a tragédiák történnek. Az áldozatok hozzátartozói közül megkérdezték az ifjú szinész apját. Ő azt mondta, hogy fia tragédiája, és a nagy médiafigyelem talán hatással lesz a probléma kezelésére. Egy másik áldozat anyja viszont bírálta a kampányt, mert szerint hatástalan lesz a kampány.

A kormány utasítására a brit városok rendőrségei sokszorosára növelik az utcai igazoltatásokat, amiket azonnali motozások követnek, ha gyanúsnak találnak valakit. Sir Ian Blair, a londoni rendőrség parancsnoka sajtótájékoztatón mutatta be azokat a késeket, és egyéb eszközöket, amiket az utóbbi napokban koboztak el a rendőrök.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség