Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Rohamrendőrök a sztrájkoló francia halászok ellen

E-mail Nyomtatás


Rohamrendőröket vetettek be a francia hatóságok csütörtökön több francia olajterminálnál. A rendőrök eltávolították a magas üzemanyagárak ellen tiltakozó francia halászokat, akikhez olasz, spanyol és portugál társaik is csatlakozni akartak. A francia hatóságok attól tartottak, hogy ha ez sikerül, akkor sokkal nehezebb lesz "felszabadítani" a terminálokat.

Közben 900 bretagne-i halász Quimper-ben tiltakozott a kormány felkínált mentőcsomagja ellen, mert szerintük az nem megfelelő. A halászok az emelkedő olajár miatt azonnal és hathatós segítséget követelnek hetek óta a kormánytól. Egyik szakszervezeti vezetőjük, Armand Le Cossec azt mondta, hogy "a párizsi kormány és az EU nem tudja, mi történik." A francia társaikkal szolidaritás vállaló spanyol, olasz és portugál halászok szóvivői azt közölték, hogy pénteken csatlakozni fognak a franciákhoz, és meghatározatlan idejű tömeges sztrájkba kezdenek.

A magas üzemanyagárak ellen Európa több országában voltak már tiltakozások. Kedden a spanyol teherautósofőrök csatlakoztak a tiltakozássorozathoz. Egy nappal később a brit fuvarozók tartottak hatalmas demonstrációt Londonnál. Tüntettek már a belga és a katalán halászok is a héten a szerintük immár elviselhetetlen magas üzemanyagárak miatt kormányaik közbeavatkozását követelve.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség