Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Nikolić a népirtással vádolt szudáni elnököt is kitüntette

E-mail Nyomtatás

A Nemzetközi Büntetőbíróság koalícióját megdöbbentette, hogy Tomislav Nikolić szerb államfő kitüntette a szudáni elnököt, akit Darfurban nem kevesebbel, mint népirtással vádolnak. A szerb államiság napján, február 15-én a szerb elnök 66 személyt és intézményt tüntetett ki. Köztük van Omar Haszan Ahmad al-Basír szudáni elnök is.

 

A szerb elnök honlapján azt írják, azért tüntették ki a Szerb Köztársaság érdemrendjével, mert hozzájárult a Szerbia és Szudán közötti baráti kapcsolat és békés együttműködés fejlesztéséhez és megszilárdításához.

 

William Pace Nikolićnak címzett nyílt levelében a Nemzetközi Büntetőbíróság koalíciója előtt megdöbbenését fejezi ki a szudáni elnök kitüntetése miatt, aki – mint mondja – a Nemzetközi Büntetőbíróság szökött vádlottja.

 

Azért tüntették ki, mert nem ismerte el Koszovót

 

A Novosti kérdésére, hogy szükség van-e a szudáni elnök kitüntetésének kivizsgálására, Ivan Mrkić, a szerb elnök külpolitikai tanácsadója azt mondta, Omar Haszan Ahmad al-Basír azért kapott kitüntetést, mert olyan állam élén áll, amely nem ismerte el Koszovót, hiszen már „kitüntettek olyan ázsiai országokat, amelyek nem ismerik el Koszovó függetlenségét, s most Afrikán volt a sor”.

 

(vajman.info)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség