Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Vučić Nikolićnál: Tízpontos terv

E-mail Nyomtatás

Az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik lista vezetője, Aleksandar Vučić május 19-én  arról tájékoztatta Tomislav Nikolić elnököt, hogy megszerezte a kormányalakításhoz szükséges többséget, s bemutatta a tíz pontról szóló tervét, amelyek kapcsán komoly javulásra van szükség, hogy Szerbia modern és rendezett országgá váljon.

 

Az államfővel való konzultációt követően Vučić az újságíróknak nem beszélt a kormány összetételéről, vagyis a személyi megoldásokról, kiemelte azonban az új kormány kulcsfontosságú programját és célját.

 

„A kormány célja, hogy Szerbia modern, stabil és rendezett ország legyen, a polgárok pedig magasabb életszínvonalra, nagyobb fizetésekre és nyugdíjakra számíthassanak” – húzta alá Vučić.

 

Elárulta, két hely kivételével már döntött az új kormány összetételéről, s szem előtt tartotta, hogy olyan embereket válasszon, akik eredményeket valósíthatnak meg, s ne olyanokat, akik a közvélemény szimpátiáját élvezik, s tudnak „cselezni”.

 

„Csapatjátékosokra van szükségünk, valódi polgári mersszel rendelkező emberekre, ami azt jelenti, hogy szembe kell menni azzal a közhiedelemmel, hogy csak problémáink vannak” – pontosított.

 

A program valós alapokon nyugszik, közölte Vučić, s ebben különbözik az olyan üres ígéretektől, amilyet sokat tettek és tesznek a választások előtt.

 

Elmondta, az államfő azon kérdésére, hogy rendelkezik-e a kellő többséggel, azt válaszolta, úgy véli, igen, azonban ebben nem lehet biztos a parlamenti szavazás előtt.

 

A kormánynak június elején kellene megalakulnia, a kínai elnök látogatása előtt, de mindenképpen mielőbb meg kell történnie, hangsúlyozta.

 

Az államfővel való megbeszélésén ismertette a tervét, köztük azt a tíz pontot, amely olyan jelentős kérdéseket foglal magába, mint Szerbia és a régió stabilitása, valamint a legjelentősebb dolgot is: a magasabb életszínvonalat, amely a nagyobb béreken és nyugdíjakon fog látszódni, húzta alá.

 

„Nagyon sokat kell dolgoznunk annak érdekében, hogy ezt egészséges és biztos alapokon nyugodva el tudjuk érni” – mondta, s hozzátette, „Szerbia sok év után ma végre nincs deficitben”.

 

Tomislav Nikolić a többi politikai vezetővel is folytat majd megbeszéléseket, írja a Tanjug.

 

(vajma.info)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség