Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Obama még McCain-nél is nagyobb népszerűséggel bír

E-mail Nyomtatás
A demokrata Barack Obamára szavaznának többen a republikánus McCain-nel szemben, ha most lenne az elnökválasztás az Egyesült Államokban. Ez derül ki egy friss közvélemény-kutatásból. Közben az Illinois-i szenátor magántalálkozón egyeztetett a párt jövőjéről és egységéről Hillary Clintonnal. Egyes hírek szerin Clinton már az alelnöki posztért sem hajt.

Még véget sem ért a demokrata elnökjelöltek hosszan tartó versengése, máris nagy a találgatás arról, hogy ki lesz az Egyesült Államok első afroamerikai elnökjelöltjének helyettese. Valószínűleg ez is szóba került a Barack Obama-Hillay Clinton csütörtöki magánbeszélgetésén, de a kampánystábok csak annyit közöltek, hogy azon a Demokrata Párt egységének megerősítéséről tárgyaltak.

Bár Hillary Clinton az alelnökjelöltség elfogadását korábban maga sem zárta ki, most csak annyit mondott, ő mindent megtesz azért, hogy demokrata elnököt küldjenek a Fehér Házba. Az alelnök személyéről Barack Obama dönt.

Az úgynevezett álompáros létrejötte mellett az szól, hogy Clinton hozná Obamának a New York-i szenátor támogatóit, a munkások tömegét az ingadozó államokban, a spanyol ajkúakat, és az idősebb nőket.

A The Wall Street Journal ezzel szemben úgy értesült: Obama nem támogatja Cinton alelnökjelöltségét.

Közben egy friss felmérés szerint Barack Obama 2 százalékkal verné a republikánus McCaint, ha ma lenne a választás. A közvélemény-kutatás kemény kampányt jelez mindkét jelöltnek. Obamára és McCainre is a megkérdezett biztos szavazók 32-32 százaléka szavazna. 36 százalék pedig még nem döntötte el, kire adja voksát.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség