Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Vučić: Szerbia nem védheti meg Európát a migránsoktól

E-mail Nyomtatás

Az EU-nak saját határain kell megoldania a migránsválságot, közölte a szerb kormányfő párizsi látogatása során, ahol többek között Manuel Valls francia miniszterelnökkel tárgyalt. Az Európai Uniónak (EU) saját határain, Bulgáriában és Görögországban kell megoldania a migránsválság problémáját, mert, annak ellenére, hogy felvállaljuk a felelősség ránk eső részét, s továbbra is szolidárisak leszünk, egy pillanatban muszáj lesz döntenünk, üzente ma Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök.

Vučić újságírói kérdésre Párizsban elmondta, nincs szükség falakra és kerítésekre, s ez nem jó megoldás senki számára sem, de nem kellene, hogy arra kerüljön sor, hogy Szerbia azt mondja, nem léphet többé egy migráns sem az ország területére, írja a Tanjug.

„Az EU-nak ezt a saját határain kell megoldania. Szerbia nem lehet az EU elsődleges és utolsó védőbástyája. Ezt a görög és a bolgár határokon kell megoldani, ezek uniós országok” – húzta alá a miniszterelnök.

Vučić vámuniót javasol a Balkánon

Komolyan gondoltam, amikor felvetettem a vámunió lehetőségét a Balkánon, mert úgy vélem, ez a térség minden országa számára jó ötlet, közölte a szerb kormányfő a francia kollégájával, Manuel Vallsszal folytatott megbeszélését követően.

„Tudom, hogy ez az ötlet nagy érdeklődést és figyelmet váltott ki, de komolyan gondoltam, amikor ezt javasoltam, s ez nem az első alkalom, hogy erről beszélek. Tudom, hogy ez sokaknak nem felel meg, különösen a szerbiai kereskedelmi többlet miatt, de ők nem értik meg, hogy így nekik is jobb lenne” – hangoztatta Aleksandar Vučić.

 

Vajma.info

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség