Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Szerbia: A polgárok több mint fele nem tudna fedezni egy váratlan kiadást

E-mail Nyomtatás

Szerbiában az emberek 37 százalékának 200 eurós váratlan kiadás esetén valamit el kellene adnia, vagy kölcsön kellene kérnie pénzt, 26 százalékuk azonban még ezt sem tudná megtenni, derül ki a Ninamedia felméréséből.

Azok között a válaszadók között, akik nem látnak módot arra, hogyan teremtsék elő a váratlan kiadások esetén felmerülő összeget, legtöbb a nő és a 60 év feletti korosztályhoz tartozó, de az alacsonyabb végzettséggel rendelkezők és a városi területeken kívül élők közül is sokan ebbe a csoportba esnek.

Egy 200 eurós váratlan kiadást a szerbiai polgároknak mindössze 28 százaléka tudna fedezni, a válaszadók 9 százaléka pedig nem tudta megmondani.

A meghatározott összeget a többiekhez képest nagyobb arányban tudnák biztosítani a férfiak, a 30 és 44 év közötti személyek, a felsőfokú végzetséggel rendelkezők, a városiak és azok, akiknek havi juttatása meghaladja az 50 ezer dinárt.

A felmérést szeptember 15-e és 23-a között végezték terepi kérdőívezéssel, s 1068 szerbiai polgárt kérdeztek meg, írja a FoNet.

 

(vajma.info)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség