Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

A szlovákiai napilapok: Fico hazudik

E-mail Nyomtatás


Közös nyilatkozatban cáfolták a vezető szlovákiai napilapok kiadói és főszerkesztői Robert Fico kormányfő állításait, miszerint a média összefogott volna politikai likvidálása érdekében. "Helytelennek és sértőnek tartjuk a kormányfőnek az újságírókkal szembeni fokozódó, vulgáris jelzőkkel teli támadásait" - olvasható a közös nyilatkozatban, amely Fico miniszterelnök hazudik címmel jelent meg a lapok december 12-ei, szombati kiadásának első oldalán. Fico az Irány-Szociáldemokrácia párt évfordulós ünnepségén, majd egy sajtóértekezleten azt állította: a szlovák napilapok kiadói és főszerkesztői találkoztak, hogy összehangolják tevékenységüket a személye, pártja és a kormány elleni támadások érdekében.

Bővebben...
 

A korrupció megfékezhetetlen

E-mail Nyomtatás


Az Európai Unió által készített felmérésből kiderül, hogy a romániai lakosok 93 százaléka gondolja úgy, hogy gondot okoz a korrupció hazánkban. A legkorruptabbnak a rendőröket tartják.

Bővebben...
 

Ellopták a ciprusi elnök holttestét

E-mail Nyomtatás


December 12-ére, péntekre virradóra ismeretlen tettesek ellopták az egykori ciprusi elnök, Tassos Papadopoulos holttestét. A tettesek felnyitották a síremléket, amely az ország fővárosa Nicosia egyik külvárosában van. A rendőrség lezárta a környéket, de egyelőre semmit nem tudni sem az elkövetőkről, sem a tett indítékáról. Hasonló bűncselekmény még nem történt Cipruson. Tassos Papadopoulos 2008. februárján hunyt el.

 

Indul a „Fehér Karácsony” hadművelet

E-mail Nyomtatás


Coccaglio, egy 7000 lakosú kisváros a gazdag Brescia tartományban, elindította a „Fehér Karácsony” hadműveletet. A városka rendőrei házról házra járva illegális bevándorlók után kutatnak. Az akcióval december 25-ig szeretnének végezni. „Ki akarunk takarítani” – fogalmazott Franco Claretti a városka polgármestere, aki az Északi Liga politikusa. Claudio Abiendi a biztonsági kérdésekért felelős városi tanácsnok kijelentette: „Számomra a karácsony nem a vendéglátás ünnepe, hanem a keresztény hagyományoké, tehát a mi identitásunké.”

Bővebben...
 

Bakik Gasparovic látogatásakor

E-mail Nyomtatás


Ivan Gašparovič
, Szlovákia elnöke kétnapos szerbiai látogatásának második napján, december 4-én a péterváradi várban találkozott Boris Tadić államfővel. Boris Tadić elnök, amikor Bojan Pajtićról szólt a Tartományi Végrehajtó Tanács (TVT) nagytermében, úgy jelentette be, hogy Vajdaság Autonóm Tartomány kormányfője fog beszélni. A statútum elfogadása óta először hangzott el ez a nyilvánosság előtt. Azt nem tudhatjuk, hogy most nevezték-e életében először Pajtićot kormányfőnek a megszokott TVT elnöke helyett, de ilyen nagy és nemzetközi hallgatóság előtt mindenesetre most volt rá először példa.

Bővebben...
 

A Székelyföld szívében élő magyarok ősei románok voltak?

E-mail Nyomtatás


Téboly! Az elmagyarosított románok újra románosítását szorgalmazza a Kovászna-Hargita Európai Tanulmányi Központ igazgatója. Szerinte a székelyek ősei románok voltak.

-Cáfolnám az újságokban megjelent híreket, miszerint magyarellenes lennék. Én csupán a román kultúráért harcolok. A két dolog nem föltétlenül esik egybe. Az írásomban nem sértettem senkit, amit leírtam, azt több éves kutatásaimra alapoztam. Miképpen Magyarország és az erdélyi magyar honfitársaink természetesnek tartják, hogy Csángóföldön támogassák az ottani római katolikusokat identitásuk megtartásában, nekünk az ország közepén élő románoknak is helyesnek tűnik, hogy ezt megtegyük a Székelyföldön élő, mára megfogyatkozott számú románokkal szemben – magyarázza Lacatusu Ioan (képen).

Bővebben...
 

Gyógyszergyártók összeesküvése a járvány?

E-mail Nyomtatás


Az Information dán lapban megjelent információk szerint a sertésinfluenza járvány válhat napjaink legnagyobb korrupciós botrányává. Ezalatt természetesen nem magát a betegséget kell érteni, hanem a körülötte kialakult hisztériát. A lap rávilágít egy nagyon fontos tényre, amelyet az érintett szervek igyekeznek elhallgatni, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyni: a hivatalos adatok szerint eddig összesen közel 6000 áldozata volt az A/H1N1 influenzának, miközben a „hagyományos” influenza évente átlagosan 500 000 áldozatot követel a világban. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a világ vezető gyógyszergyártó cégei között kapcsolat áll fenn, az utóbbiak pedig igen szépen kerestek a disznóinfluenzán – írja következtetéseiben a dán lap, majd így folytatja: a betegség miatti pánik az egész bolygóra kiterjedt, a világgazdasági krízis ellenére a gyógyszergyártók négy műszakban termelnek... Gondoljunk csak bele, néhány héttel ezelőtt még itt, Ukrajnában is mindenki a sertésinfluenzától félt és felvásárolt mindent a patikában, ami víruselleni szer volt. Azután kiderült, hogy a szezonális influenza szedi az áldozatait, akik elhanyagolják a kezdeti tüneteket. Eddig már több mint 400-an haltak meg.

Bővebben...
 

A magyar feliratok átfestésével is kampányolnak Nagyváradon

E-mail Nyomtatás


Ismeretlen tettesek a román nemzeti lobogó színeivel mázolták be a magyar nyelvű feliratot két nagyváradi helységnévtáblán november 25-én hajnalban, a Kolozsvári úton és a Biharpüspöki nevű városrész határában. Pásztor Sándor, az RMDSZ városi tanácsi frakciójának tagja elmondta: 25-én, reggel szerzett tudomást a történtekről, és azonnal értesítette a rendőrséget. Délelőtt a Bihari Utak Rt. képviselőivel együtt ki is mentek a helyszínre, és levették a táblákat a helyükről, hogy ma reggelre már új felirat jelezze a város be- és kijáratait.

Bővebben...
 

Az USA stabilitást akar Ukrajnában

E-mail Nyomtatás


Az Amerikai Egyesült Államokban megjelenő National Interest kiadvány egy nemrégiben megjelent írásában az ukrajnai politikai és társadalmi helyzetet elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a több mint 300 áldozatot követelő influenzajárvány más országokban az egészségügy problémája lenne, de Ukrajnában politikai hátteret adtak neki. A közelgő elnökválasztás előtt a jelöltek megpróbálják a saját oldalukra állítani a járványhelyzetet, miközben az ország első emberei – az államfő és a miniszterelnök – politikai harcot vívnak egymással, pedig a narancsos forradalom idején még szövetségesek voltak.

Bővebben...
 

EMNT: egyik elnökjelölt sem támogatja az autonómiát

E-mail Nyomtatás


Meggondolatlannak és aggasztónak tűnik az a sietség, ahogyan az erdélyi magyar politikai pártok – az RMDSZ és az MPP vezetői – támogatóik nevében elkötelezik magukat a romániai elnökválasztások egyik, illetve másik jelöltje mellett – állapítja meg közleményében az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT). Ennek hiányában alapos a gyanú – olvasható a dokumentumban –, hogy nem az erdélyi magyar érdek érvényesítése foglalkoztatja elsődlegesen az RMDSZ vezetőit.A Tőkés László elnök és Toró T. Tibor ügyvezető elnök aláírását viselő, állásfoglalás szerint sem Traian Basescu jelenlegi államfőnek, sem pedig Mircea Geoana szociáldemokrata pártelnöknek nincs nyilvános és értékelhető politikai ajánlata általában a számbeli román többséggel együtt élő nemzeti közösségek létkérdéseinek megnyugtató rendezésére, sajátosan pedig az erdélyi magyar közösségi autonómiák – a széles értelemben vett kulturális autonómia és a Székelyföld területi autonómiája – közjogi megvalósíthatósága tekintetében. Ennek hiányában alapos a gyanú – olvasható a dokumentumban –, hogy nem az erdélyi magyar érdek érvényesítése foglalkoztatja elsődlegesen az RMDSZ vezetőit, hanem inkább „az ismét elérhető közelségbe került bukaresti kormányzati bársonyszékek bűvölete”.

 

(forrás: erdely.ma)

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség