Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Megbukott a cseh kormány

E-mail Nyomtatás

Elveszítette a bizalmi szavazást a parlamentben, így kedden megbukott a cseh kormány. Az Európai Unió soros elnökségét adó kabinet addig marad a helyén, amíg Václav Klaus államfő ki nem nevez egy új miniszterelnököt, vagy előre nem hozza az egyébként a jövő év közepén esedékes parlamenti választást. Ennek megszervezéséhez öt hónapra lenne szükség a cseh voksolásokat szervező statisztikai hivatal szerint.
Bővebben...
 

Egy hír, amely nem rengette meg a világot

E-mail Nyomtatás


Nem rázta meg különösebben a világot Gyurcsány Ferenc lemondásának a híre. A legtöbb angolnyelvű lap, ha egyáltalán foglalkozik a témával, csak az AP szűkszavú tudósítását vette át. Bővebben csak a New York Times dolgozta fel a témát, a lap berlini tudósítója szerint a kormányfő lemondása csak trükk.

Bővebben...
 

Szorult helyzetben a tamil tigrisek

E-mail Nyomtatás

Február 20-án, pénteken a független tamil államért küzdő felkelők két repülőgépe bombázta Srí Lanka fővárosát, Colombót. A támadás során két ember életét vesztette, 50 pedig megsebesült. A légvédelem mindkét repülőgépet lelőtte. Az akció jelzi, hogy az Eelam Tamil Tigrisek Felszabadító Mozgalom - az utóbbi időben elszenvedett súlyos veszteségei ellenére - továbbra is elszántan küzd a független tamil államért.
Bővebben...
 

A tálibok újabb diadala

E-mail Nyomtatás

A Pakisztán nyugati tartományaiban harcoló tálib fegyveresek beleegyeztek az ideiglenes tűzszünet kihirdetésébe - jelentette be még február 20-án az iszlamabadi kormány. Maulana Fazlullah, a pakisztáni tálibok parancsnoka nem sokkal később közleményében megerősítette a megállapodás megszületését. Syed Mohammad Javed, a pakisztáni vezetés térségben harcoló fegyveres erőinek egyik tábornoka azt is közölte, hogy felszólították az iszlamistákat: az irányításuk alatt álló területeken nyissák meg ismét a lányok részére fenntartott iskolákat.
Bővebben...
 

Izrael ellenes tüntetés Svédországban

E-mail Nyomtatás

Több száz tüntető csapott össze szombaton Malmö városában a svéd rendőrökkel a Svédország - Izrael Davis Kupa mérkőzés miatt, mert a demostrálók bojkottálni akarták a találkozót. A fiatalok üvegeket, köveket és petárdákat dobáltak a roham- és lovasrendőrökre, amelynek következtében az állatok bepánikoltak. Az egyik tüntető felmászott az egyik rendőrségi furgonra, és addig rugdosta a jármű tetején lévő szirénát, amíg az össze nem tört. A többi demostráló az akciót tapsviharral fogadta.
Bővebben...
 

Népszavazással döntenek Chavez jövőjéről

E-mail Nyomtatás

Venezuelában népszavazással döntik el, hogy Hugo Chavez élete végéig maradhat-e elnök. A baloldali politikus szerint csak így tudja garantálni, hogy országában tovább építi a szocialista forradalmat.
Bővebben...
 

Észak-Korea ünnepli a „szeretett vezetőt”

E-mail Nyomtatás

Látványos ünnepségekkel és védelmi rakéták tesztjével készül Kim Dzsong Il 67. születésnapjára Észak-Korea. Dél-Korea aggodalmának adott hangot. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter hétfőn kezdi meg útját a térségben.
Bővebben...
 

Összeütközött két atom-tengeralattjáró

E-mail Nyomtatás

Összeütközött egy brit és egy francia atom-tengeralattjáró - írja exkluzív cikkében a hétfői The Sun. A legnagyobb példányszámú brit napilap szerint az Atlanti-óceánon történt balesetkor a katonai járművek nukleáris tölteteket is szállítottak.
Bővebben...
 

„Koszovó nem független állam”

E-mail Nyomtatás

Koszovó nem egy független állam, még ha egyoldalúan is kivált Szerbiából egy évvel ezelőtt. Ezt mondta hétfőn Borisz Tadics szerb elnök egy nappal koszovói független állam kikiáltásának egy éves évfordulója előtt.
Bővebben...
 

Több százezres tüntetés Rómában a gazdasági világválság miatt

E-mail Nyomtatás


Százezrek tüntettek pénteken Rómában, pénzügyi segítséget követelve a Silvio Berlusconi vezette kormánytól. A demonstrációt azután hirdették meg a szervezők, hogy nyilvánosságra kerültek új adatok, amelyek szerint az olasz gazdaság válsága mélyebb, mint azt a hivatalos előrejelzések korábban mutatták.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség